1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Bluusilaulja Kaisa Maria Ling räägib kontsert-seminaril naistevastasest vägivallast
Bluusilaulja Kaisa Maria Ling räägib kontsert-seminaril naistevastasest vägivallast

Bluusilaulja Kaisa Maria Ling räägib kontsert-seminaril naistevastasest vägivallast

ÜRO rahvusvahelisel naistevastase vägivalla vastu võitlemise päeval 25. novembril annab bluusi- ja vodevillilaulik Kaisa Maria Ling viimsilastele kontsert-seminari, milles räägib vägivalla ajaloost läbi sajandite, olemusest ja väljapääsudest.

„Sajanditaguste bluusinaiste julgus võiks anda inspiratsiooni ka neile inimestele, kes tänapäeval kannatavad vägivalla käes,“ selgitab Ling.

„See, et sada aastat tagasi võidi, julgeti ja saadi Ameerika Ühendriikides taolisi laule laulda ja heliplaadilegi salvestada, võib tunduda uskumatu ja jätta mulje, et elu oli sel kahe maailmasõja vahelisel ajajärgul eriliselt ebatsiviliseeritud või et sellised koledad teemad meid siin Eestis ei puuduta, kuid tegelikkus maalib tänapäeva vaatevinklist hoopis teistsugust ja hoopis murettekitavamat pilti,“ jutustab Ling.

Ta ei ole sellest teemast olnud ise puutumata. „Olles elanud pea neli aastat koos inimesega, kes oli minu vastu vastik ja kellele mina sugugi midagi võlgu ei jäänud, saan alles nüüd, mitu head aastat hiljem aru, et tegu oli vägivaldse suhtega. Kõige raskem on seda vast iseendale tunnistada. Minu jaoks on see olnud enese kehtestamise, julguse kogumise ja väljaelamise teekond.“

„See muusika annab nii jõudu kui ka enesekindlust,“ kinnitab Ling oma rännakut bluusimaailmas. „Väärarusaam, et nüüdisaeg on tsiviliseeritum või õiglasem kui möödanik, võib osutuda üheks kõige suuremaks takistuseks abi otsimisel.”

Head Uudised GoodNews