1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Botaanikaaias toimub juba teine kontsert tänavu hunikuinide heaks
Botaanikaaias toimub juba teine kontsert tänavu hunikuinide heaks

Botaanikaaias toimub juba teine kontsert tänavu hunikuinide heaks

Living Gaia Estonia kutsub 10. oktoobril Tallinna botaanikaaeda nautima heategevuslikku kontserti, mille eesmärgiks on taas toetada Brasiilia hõimurahva hunikuinide püüdlust säilitada põlismetsa ja looduslähedast kultuuri.

Hõimu üks juhte Txana Bane toob Eestisse põlisrahvaste hingust ja viib rännakule otse metsa südamesse. Ta on tervendaja vihmametsast, kes loob enda olemusega hoitud ruumi. Laulude ja jutustatud lugudega tutvustab ta hõimu traditsioone, elutunnetust ja hetkel metsas toimuvat. Neid traditsioonilisi laule on võimalik kaasa laulda, isegi kui sõnu ei tea. Lauluoskus pole peamine. Mõte on ühtsuses, mida lauludega luuakse.

Rändaja koob mahedalt meloodilist atmosfääri, mis hoitud emakeelse laulusõnaga. Laulud jutustavad lugusid igale rändurile avanevast suurest maailmast ja kordumatust lõpmatusest iga inimese sees. Rändaja laululood kõnetavad vajalikul ajahetkel just seda isiklikku maailmajagu, mida mööda kuulaja parasjagu astub. Kaugemad rännuteed viivad helides näiteks Amazonase põlisrahvaste juurde.

Living Gaia Estonia MTÜ kontole saab ka annetusi teha, pannes märgusõnaks “Huni Kuin maaost”. Konto number on EE65770077100398657.

Head Uudised GoodNews