1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. BRIDGING THE WORLDS! Hiilgavad muusikud ühendavad Tallinnas erinevaid maailmu
BRIDGING THE WORLDS! Hiilgavad muusikud ühendavad Tallinnas erinevaid maailmu

BRIDGING THE WORLDS! Hiilgavad muusikud ühendavad Tallinnas erinevaid maailmu

bridging-the-worlds7. novembril toimub Vene Kultuurikeskuses kontsert “Bridging The Worlds — Ühendades Maailmu”, kus publiku ette astub maailma kitarrivirtuoos Estas Tonne koos Pepe Danza ja Dimitri Artemenkoga.

2016 on aasta, mida Estas Tonne tähistab turneega “Bridging the Worlds” – ühendades, liites, lähendades ja soojendades südameid, nii erinevaid, samas sarnaseid, hajutatud ümber planeedi ja jagatud maailma keelte ja kultuuride vahel. Estas Tonne on öelnud, et tema ise ei mängigi, vaid see kõik sünnib läbi meie ja saabub läbi tema käe — “connecting that space with this space”. Tegemist millegi erilisega, mis viib kuulaja just sinna, kuhu tal vaja minna, ning juhtub see, mis juhtuma peab — nii võib selle kontserdi kohta öelda.

Estas Tonne on hiilgav muusik, kelle jaoks muusika pole eesmärk omaette, pigem on see vabastav tööriist, äratades inimeses piiritu potensiaali enda ja välismaailma tunnetamiseks. Tema muusika on mitmekesiste stiilide peaaegu märkamatu üksteise sisse sulamine, andes üllatuslikud tulemid ja luues harmoonilise helistruktuuri, jõudes iga etteastega kuulajani erinevalt, alati unikaalses vormis ja meloodias.
Tajutav emotsionaalne suurejoonelisus võib olla mitte ainult tugev esteetiline kogemus, vaid algus võimsale sisemisele ärkamisele, kus tõstab pead uus arusaamine maailmast ja tõelisest minast.

Joseph “Pepe” Danza on unikaalne nähtus tänapäeva põlvkonna muusikute hulgas, kes murrab geograafilisi ja muusikalisi piire läbi nii Ida kui Lääne traditsiooniliste vormide sügava õppimise ja mõistmise. Elanud, õppinud ning esinenud väga paljudes maades, on Pepe omandanud laia kultuurilise mitmekülgsuse ja teda on kutsutud “maailmamuusika kehastuseks” ja “ekstreemseks multiinstrumentalistiks”.

Tema ülemaailmsete pillide kogumikus on üle 300 instrumendi: löök-, puhk- ja keelpillid ning mõningad peaaegu tundmatud instrumendid, lisaks spetsiaalselt Pepele tehtud ainulaadsed käsitööpillid, sealhulgas Eestis valminud kannel. Ta on hinnatud esineja, helilooja ja produtsent, kelle igapäeva elu on samuti sisustanud vaimsed otsingud, sealhulgas õpingud Indias Dalai Laamaga.

Lisaks õpetab Pepe meditatsioone, zen ja zen-budismi, kus praktikad on harmoonliselt tasakaalus mantratega, hääletööga ja tervendavate helidega.

Dimitri Artemenko on erakordselt delikaatne ja tundlik muusik, kes on liikunud läbi mitmete muusikažanrite ja -stiilide enne, kui leidis tee enda unikaalse heli juurde. Dimitri kasutab kaht viiulit — akustilist ja elektrilist — mis teeb tema helipaleti väga eredaks ja mitmekülgseks.

Viiuldaja enda sõnade kohaselt algas tema loometee juba sünnist – alustades laulmisega ja seejärel armudes viiulisse. Kirg instrumendi vastu viis ta Tallinna Konservatooriumi muusikakooli ning muusikalise haridustee lõpetamiseks on ta astunud Bagnolet Konservatooriumi Pariisis. Lisaks komponeerib ta teatri- ja filmimuusikat ning on salvestanud üle 50 albumi koos erinevate muusikutega.

Estas Tonne, Pepe Danza ja Dimitri Artemenko maailmad kohtuvad ja ühilduvad 7. novembril Vene Kultuurikeskuses. Olete väga oodatud osa saama sellest unikaalsest sündmusest!

estas

Head Uudised GoodNews