1. Avaleht
  2. Galerii
  3. BUDUAAR: Jaanipäevaks bikiinivormi – kellele rasvapõletus ja kellele lihaste kasvatamine?
BUDUAAR: Jaanipäevaks bikiinivormi – kellele rasvapõletus ja kellele lihaste kasvatamine?

BUDUAAR: Jaanipäevaks bikiinivormi – kellele rasvapõletus ja kellele lihaste kasvatamine?

Niipea kui Buduaar valis välja eksperimendis osalejad, kes soovivad jaanipäevaks saavutada perfektset bikiinivormi, hakkas treener Argo Ader nendega tööle. Esimesel kohtumisel mõõdeti ja kaaluti, määrati treeningprogramm ja toitumine.

Toitumiskava aluseks on reegel, et kui soovitakse alandada rasvaprotsenti, siis tuleb igapäevast kaloraaži vähendada, kuid kui soovitakse kasvatada lihasmassi, peab kaloraaž olema isegi veidi suurem, et ei tekiks olukorda, kus lihastel pole ülesehituseks piisavalt energiat.

Marjana (25) – Esimeseks eesmärgiks on lihastoonuse parandamine ja lihasmassi kasvatamine 2 kg võrra, kuna lihasmassi on liiga vähe ehk 2 kg vähem, kui temavanusel peaks olema. Treeninguteks määras Argo Marjanale lihastreeningud jõusaalis ja PowerPlate (vibratsiooniplaadi) plaadil, samuti rühmatreeningutes lihasvastupidavuse treening PumpFx. Treeningute maht nädalas on 5 korda ja miinimum 60 minutit. Marjanale sai tehtud ka vastav toitumiskava, mis tagab piisava energia ja ehitusmaterjali lihase kasvuks.

  • Kaal: 54,2 kg
  • Pikkus: 160,4 cm
  • Rasvaprotsent: rasvaprotsent 25,6

Eret (27) – Samuti esimeseks eemärgiks on lihaskasvu tõstmine, kuna lihasmassi on 3,8 kg vähem, kui peaks olema. Rasvaprotsendid on paigas, aga treeningmahu tõstmine ja toitumise õige valik peaksid ka rasvaprotsenti langetama. Treeninguteks on samuti lihastreeningud jõusaalis ja PowerPlate (vibratsiooniplaadi) plaadil, samuti rühmatreeningutes lihasvastupidavus treening PumpFx. Treeningute maht nädalas on 5 korda. Toitumiskava on suunatud lihasmassi parandamiseks ja kasvuks ning lihastoonuse parandamiseks.

  • Kaal: 55,7 kg
  • Pikkus: 169,1 cm
  • Rasvaprotsent: 23,0

Kadri (19) – Eesmärgiks puhtalt rasvapõletus, kuna hetkeseisuga on rasvaprotsent liiga kõrge ja üleliigne rasvamass on 5,4 kg. Rasva tuleb põletada nii nahaalusest rasvkoest kui ka siseorganitest. Treeninguteks määras Argo Kadrile samuti lihastoonuse parandamiseks ja rasvapõletamiseks jõusaalitreeningud, PowerPlate vibratsioonitreeningud ning aeroobsed treeningud kardioseadmete peal. Treeningute maht nädalas on 6 päeva. Toitumiskava on suunatud puhtalt rasvapõletusele ehk päevane kaloraaž on 500 kcal võrra madalam päevasest kulutusest, mis tagabki rasvapõletuse.

  • Kaal: 65 kg
  • Pikkus: 163,1 cm
  • Rasvaprotsent: 29,8

Erika (34) – Keha rasvamassi on vaja alandada kuni 3 kg, treeningud kuni 6 päeva nädalas. Treeninguteks määrasin samuti lihastoonuse parandamiseks ja rasvapõletamiseks jõusaalitreeningud, PowerPlate vibratsioonitreeningud, aeroobsed treeningud kardioseadmete peal. Toitumiskava on puhtalt rasvapõletus, mis tagab kehakaalu languse kui ka vajalikud toitained.

  • Kaal: 65 kg
  • Pikku: 165,8 cm
  • Rasvaprotsent: 27,8

Tüdrukute uus kaalumine ja mõõtmine Sparta spordiklubis toimub järgmisel esmaspäeval, 10. juunil ja siis juba täpsed tulemused, kuidas kellelgi läinud on. Marc & André päevitusriiete komplektid on vaja ju välja lunastada.

VAATA GALERIIS pilte tüdrukutest enne eksperimenti ja nende esimesest treeningust.

Head Uudised GoodNews