1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Counter Strike turniiri otseülekannet näeb täna TV3Plays
Counter Strike turniiri otseülekannet näeb täna TV3Plays

Counter Strike turniiri otseülekannet näeb täna TV3Plays

Foto: Rikard Söderberg
Foto: Rikard Söderberg

Täna avaneb kõigil eSpordi ja eriti Counter Strike’i fännidel erakordne võimalus jälgida DreamHack SteelSeries CS:GO Invitational turniiri otseülekannet TV3Plays.

Eelmise aasta septembris allkirjastasid MTG digitaalse kiirendi haru MTGx ja DreamHack mitmeaastase partnerluslepingu eSpordi edastamiseks MTG videolaenutuse veebilehtedel ja telekanalitel. Samuti ehitasid DreamHack ja MTG Stockholmi eSpordistuudio, et toota ja anda eetrisse erinevates keeltes erinevaid eSpordi liigasid ja turniire.

Esimesena läheb täna verivärskest DreamHack TV6 stuudiost eetrisse DreamHack SteelSeries CS: GO Invitational turniir, kus neli maailma parimat tiimi võistlevad 10 000 dollari suuruse auhinna nimel. Otseülekanne algab TV3Plays kell 16.30, poolfinaalid ja finaal algavad 23.30.

DreamHack kutsus turniirile maailma neli parimat tiimi, nende seas ka valitseva DreamHack tšempioni  Fnaticu. Tiimid võistlevad stuudios võrgumängus ja võitja saab auhinnarahaks 7500 USA dollarit.

“Eesti vaataja tunneb eSpordi vastu suurt huvi ning oleme rõõmsad, et saame esimese kohaliku teenusepakkujana näidata eSpordi  ülekannet Stockholmi stuudiost. See on alles esimene turniir paljude seast ning meil on kavas tuua Eesti eSpordi fännidele erinevaid ülekandeid edaspidigi,” ütles TV3Plays juht Mario Liimann.

Termin eSports märgib organiseeritud videomängude võistlusi. Igal aastal korraldatakse maailmas mitmeid liigasid ja võistlusi, mille auhinnafond ulatub 3 miljoni USA dollarini võistluse kohta. Kõige populaarsemad mängud on tiimipõhised strateegiamängud nagu näiteks Dota2 ja Legend of Leagues, reaalajas toimuvad strateegiamängud nagu StarCraft II, FSP-mängud nagu CounterStrike: Global Offensive ja kaklusmängud nagu näiteks Street Fighter ja Tekken. Suurimaid turniire jälgibon-line üle 10 miljoni unikaalse vaataja.

Head Uudised GoodNews