1. Avaleht
  2. Film
  3. EESTI FILMI EDU I Mart Sanderi film „Kuues saladus“ tõusis läbi aegade rahvusvaheliselt populaarseimaks Eesti filmiks
EESTI FILMI EDU I Mart Sanderi film „Kuues saladus“ tõusis läbi aegade rahvusvaheliselt populaarseimaks Eesti filmiks

EESTI FILMI EDU I Mart Sanderi film „Kuues saladus“ tõusis läbi aegade rahvusvaheliselt populaarseimaks Eesti filmiks

Maineka International Movie Database’i (IMDb) andmetel on Go3 Originaal „Kuues saladus“ läbi aegade rahvusvaheliselt populaarseim Eesti film. Ingliskeelses agathachristielikus krimiloos teevad kaasa nii välismaa näitlejad, kui ka Eesti näitlejad, eesotsas Triin Lellep ja Mart Sander ise.

Juuli alguses saabus ootamatu menu Mart Sanderi filmile “Kuues saladus“. Interneti filmiandmebaasi IMDb andmeil on see praegu kõigi aegade rahvusvaheliselt populaarseim Eesti film ja filmi näitlejad tõusid tuntud eestlaste edetabeli esikolmikusse. Film on eespool ka Oscariga nomineeritud filmidest „Mandariinid“ ja “Tõde ja õigus”.

Omamoodi kultus algas Indias, kus keeruka süžeega filmist tehti hindikeelne seletav versioon, mida juba esimese nädalaga vaadati Youtube’is 130 000 korda.

Go3 sisujuht Justinas Docka ütles: „Mart Sanderi filmi kõrge tähelend on olnud märkimisväärne ja tõesti uskumatu. Tema rahvusvaheline edu toob meile palju rõõmu ja meil on hea meel, et saime sellest osa olla. On tõesti hämmastav näha Go3 Originaali IMDb kõige populaarseima rahvusvahelise Eesti filmi edetabeli tipus ning me soovime palju edu ka järgnevatele Mardi ja Go3 koostööprojektidele.“

Mart Sanderi neljas, esmakordselt rahvusvahelise näitlejate ansambliga sündinud täispikk mängufilm “Kuues saladus” on õudussugemetega krimilugu, mille kohta on öeldud, et see on “Agatha Christie steroididel”, mis viitab sellele, kui palju on selles filmis ootamatuid pöördeid. Nagu kõik Sanderi filmid, on ka “Kuues saladus” tulvil süsimusta komöödiat, inimlikku alatust ja muidugi seksi.

Filmi autor Mart Sander ütles: „“Kuues saladus“ sündis minu armastusest Agatha Christie vastu – kuna kõik tema lood on juba filmiks tehtud, siis pidin ise uue kirjutama. Kuhjasin kokku kõik tema elemendid ja nii sündis üle võlli kriminull, mis peaks olema ühtaegu nii põnev kui naljakas.”

  • Filmi ametlik rahvusvaheline esilinastus toimub septembris USA suurimal õudusfestivalil Horror Hound Weekend. Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivalil (HÕFF) publiku lemmikfilmi preemiaga pärjatud film on Baltimaade vaatajatele nähtav järgmise põlvkonna teleteenuses Go3.
Head Uudised GoodNews