1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. EESTI LAULU FINALISTID! Triin Niitoja & John4 annab endast parima
EESTI LAULU FINALISTID! Triin Niitoja & John4 annab endast parima

EESTI LAULU FINALISTID! Triin Niitoja & John4 annab endast parima

Triin NiitojaÜks kümnest Eesti Laulu finalistist on Triin Niitoja & John4, bänd, kelle liikmed tahavad käia muusikuteed ning luua ja esitada lugusid, mis rahvale peale lähevad. Oma tegemistest räägivad Triin Niitoja ja Jaanus Saago.

Teie Eesti Laulu lugu: kui heaks ja tugevaks ise seda hindate?

Usume, et iga artist hindab oma lugu tugevaks, vastasel juhul ju ei kandideeritaks Eesti Laulule. Igal juhul usume, et meil on väga hea laul ja on täielik rõõm on esitada enda kirjutatud lugu. Kuidas sellega läheb, sõltub rahvast ja žüriist, ise aga saame lihtsalt anda endast parima. „This is our Choice“ on minu (Triin – toim) ja Jaanuse kirjutatud lugu. See duett jutustab kahe inimese vahelisest otsusest olla koos õnnelikud.

Teie bändist: kuidas see tekkis, kui kindlalt ennast Eesti muusikamaastikul tunnete ja kui pikka iga sellele ennustate?

Triin Niitoja & John4 on tegutsenud 4 aastat ning sai alguse Jaanus Saago loodud bändist John4, kuhu veidi hiljem ka liitusin mina. Bändide eluiga sõltub sellest, kuivõrd palju head muusikat suudetakse luua. Usume, et meil indu veel jätkub.

Triin Niitoja ja Jaanus SaagoKas näiteks aastal 2020 olete veel olemas? 

Loodame väga, et oleme, aga eks tulevik näitab.

Kas ühel solistil või bändil on raske praegu pidevalt pildis püsida, kui noori tuleb aina peale?

Kindlasti pole see lihtne ja muidugi tuleb palju uusi lauljaid ja artiste peale, seega üsna lihtne on olla hetkeks „kuulus“, kuid seal püsida on omaette tegu. Selleks, et end tõestada ja pildile jääda, peab läbi käima ikka üsna pika tee … Selleks, et inimesed kollektiivi teaksid, peab olema ette näidata ports tugevaid lugusid, mis rahvale korda on läinud. Kindlasti on see lihtsam, kui suudad endale ise muusikat kirjutada ning ei pea lootma, et seda sinu eest tehakse, kuid vaja läheb palju kannatust ja üldjuhul ei juhtu kellegagi kohe töö ja vaevata mitte midagi. Oleme selle ajaga, mis muusikat teinud oleme, õppinud kuulama enda sisetunnet ning usaldanud väga palju vaid iseenese vaistu – nii oleme erilisemad, sest muusika, mis tuleb meie seest, eristabki meid teistest.

Teiste tuntud lauljatega läbi saate?

Ikka saame läbi.

Rääkige veidi endast.

Meie puhul on tegemist kantri poprokkbändiga, mille nimeks on Triin Niitoja & John4. Bändis lauluvad Triin Niitoja ja Jaanus Saago, klahvil Jevgeni Babkin, trummidel Joosep Voolma, bassil Siim Avango, taustavokaal Anett Tamm ning elektrikitarr Kalle Pilli. Mõnus ja humoorikas seltskond, naudime seda, mida teeme!

triin2Jaanus, sa oled Eurovisioonil käinud – kas see on eesmärk omaette? 

See oli suurepärane kogemus ja mul vedas, et olen sellest saanud osa võtta, kuid nagu muusikutel kombeks, siis muidugi unistame suurelt ning sooviksime väga ka oma bändiga seal ära käia – eks läheb nagu minema peab, meie anname endast parima.

Mida tähendab muusikuelu? Kuivõrd muusikaga elatuda saab? 

Muusika on meie kirg, see, milleks usume, et oleme siia loodud, armastame tohutult seda, mida teeme ning siin äris ei jää muud üle kui loota, et see muusika, mida lood, ka rahvale korda läheb. Muusika on meie unistus, mille poole oleme püüelnud kaua ning püüdleme ka edasi.

Muusikaga on võimalik end elatada väga hästi – kõik oleneb sellest, kui suur on karjäär ning kui palju tööd oled valmis selleks tegema. Võtab lihtsalt aega ning peab olema väga järjepidev. Usume, et meie oleme alles oma tee keskpaigas. Kõik, kes unistavad muusikukarjäärist, siis ütleksime, et see tee tähtede poole on alguses raske, kohtab inimesi, kes sinusse ei usu, on äraütlemisi, kuid oluline on see, mida ise usud.

Usutles Jüri Kukk

 

Head Uudised GoodNews