1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. EKSKLUSIIVNE VIDEO! Alexander Rybak Seto Jaanitulel: teil on Eestis palju häid talente
EKSKLUSIIVNE VIDEO! Alexander Rybak Seto Jaanitulel: teil on Eestis palju häid talente

EKSKLUSIIVNE VIDEO! Alexander Rybak Seto Jaanitulel: teil on Eestis palju häid talente

Möödunud laupäeval esines Eestis Seto jaanitulel Valgevene päritolu Norra laulja, viiuldaja, helilooja ja näitleja Alexander Rybak, kes sai laiemalt tuntuks siis, kui ta 16. mail 2009 võitis Norra esindajana Eurovisiooni lauluvõistluse Moskvas, kus ta esitas viiuli saatel loo “Fairytale”. Seda lugu sai kuulata ka Setomaal. Kontserdi järel andis ta Tallinna Televisiooni „Suvestuudio“ reporterile Katrin Hinrikusele intervjuu.

Alexander, tänan teid hea show eest!

Olen samuti kõigile tänulik! Teen samasugust show`d mitu korda aastas, kuid vahel pean laval rohkem vaeva nägema, et inimesi naeratama panna. Täna oli publik algusest peale rõõmus. See tähendab, et tegemist on väga hea festivaliga. Siia on kohale tulnud palju häid artiste. Teil on Eestis palju häid talente.

Milline on teie muusika?

Mulle meeldib elus eksperimenteerida. Mulle meeldib nii klassikaline kui popmuusika. Eriti meeldib mulle teha koostööd teiste artistidega. Muusikat on ka üksi väga hea teha, kuid koos teistega on tunduvalt parem. Nagu ka elus üldiselt.

Olete sündinud Valgevenes, kuid üles kasvasite Norras. Kas tunnete ennast pigem valgevenelase või norralasena?

Täna olin segaduses, kuna rääkisin vaheldumisi kolme keelt. Üldiselt pean ennast norralaseks, kes on sündinud Valgevenes. Usun, et laenan midagi mõlemast kultuurist.

Laulate samuti kolmes keeles, kuid milline neist on teile südamelähedasem?

Kui rääkida muusikalises mõttes, siis inglise keeles on kõige parem lauda. Inglisekeelne laul on hõljuv. Norra keel ja vene keel on mu emakeeled. Norralastel on näiteks kõige rõõmsamad laulud suvest. Venelastel on jällegi kõige südamlikumad laulud, mis puudutavad südant. Tahaksin seda kõike edasi anda.

Millised on teie edasised suveplaanid?

Lähen Kanadasse ning ühe projekti raames Saksamaale. Lõpetasin suurte kontsertide andmise, kuna mul on veidi probleeme kurguga. Saan laulda järjest umbes 40 minutit, enne kui kurk valutama hakkab. Tulen sellega väga hästi toime, kuniks inimesed mind sellistele festivalidele kutsuvad. Saan esitada oma lugude paremiku ja rahvas on õnnelik.

Kuula eurolaulu “Fairytale”! 

Kuula lugu “I’m In Love”! 

Intervjueeris Katrin Hinrikus

Head Uudised GoodNews