1. Avaleht
  2. Film
  3. Euroopa meediaauhinna võitis Madli Lääne film “Kolm päeva augustis”
Euroopa meediaauhinna võitis Madli Lääne film “Kolm päeva augustis”

Euroopa meediaauhinna võitis Madli Lääne film “Kolm päeva augustis”

Film “Kolm päeva augustis”

Euroopa meediaauhind CIVIS Media Prize anti üle eile õhtul auhinnagaalal Berliinis. Võistlusest võttis osa 847 programmi Shveitsist ja 21 Euroopa Liidu riigist. Auhinna pälvisid kaksteist tele-, raadio ja internetiprogrammi. Meelelahutusliku televisiooni kategoorias valis žürii parimaks Madli Lääne lühifilmi “Kolm päeva augustis”, mis valmis Kopli Kinokompaniis koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga.

Žürii hinnangul on “Kolm päeva augustis” puudutav ja lummav film, mis on samaaegselt poliitiliselt aktuaalne ja kinematograafiliselt poeetiline. “Erapooletult ja uskumatu kergusega keskendub film tõrjutusele, eelarvamustele ning võimalustele, mis tekivad koostööst. Jutustatud järjekindlalt läbi lapse silmade. Väljapaistev kaamera- ja näitlejatöö,” ütles žürii esimees Roger de Weck auhinda üle andes.

Jutustatud järjekindlalt läbi lapse silmade.

CIVIS Prize on Madli Lääne filmile juba teine auhind. Mais sai “Kolm päeva augustis” USA-s Bostoni filmifestivalil IFF Boston parima lühifilmi publikuauhinna. “Kolm päeva augustis” on seni valitud pea kahekümne rahvusvahelise filmifestivali programmi ning koju tulnud kahe nominatsiooniga: parim lühifilm Taiwani lastefilmide festivalil ning parim režii Pasadena rahvusvahelisel filmifestivalil. Juuni lõpus linastub “Kolm päeva augustis” Palm Springs ShortFestil, mis on Põhja-Ameerika olulisim lühifilmide festival.

“Kolm päeva augustis”

Filmi peaosades on Caroline Kruberg ja Dima Bespalov, kes teevad oma esimesed filmirollid. Kõrvalosades astuvad üles Maarja Jakobson, Indrek Ojari, Kersti Kreismann, Tatjana Kosmõnina ja Raivo E. Tamm.

Stsenarist ja režissöör on Madli Lääne, operaator Lotta Kilian, kunstnikud Ketlin Kasar ja Tiiu-Ann Pello, kostüümikunstnik Mare Raidma ning helirežissöör Tanel Kadalipp. Filmi produtseeris Anneli Ahven ja Kopli Kinokompanii.

Tootmist toetasid Eesti Kultuurkapital, Balti Filmi- ja Meediakool, Eesti Rahvusringhääling, Austini filmifond ja Texase Ülikool.

CIVIS Media Prize auhinnasaajad leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews