1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Eurovisiooni fännide edetabelid tõstavad tipuvõitlusse Shira
Eurovisiooni fännide edetabelid tõstavad tipuvõitlusse Shira

Eurovisiooni fännide edetabelid tõstavad tipuvõitlusse Shira

Eurovisiooni fännidest blogijate edetabelite kokkuvõte näitab, et Eesti Laulu põhiline vägikaikavedu käib hoopis Jaagup Tuisu laulu “Beautiful Lie” ja Shira loo “Out In Space” vahel.

Juba aastaid teevad Eurovisiooni fännid kohalikel eelvõistlustel osalevatest lauludest oma edetabeleid. 245 vaadatuima blogeri edetabelite analüüsist selgub, et kõige sagedamini pannakse esikohale Jaagup Tuisu lugu (203 korral) ja kõige sagedamini on 2. kohal Shira lugu (188 korral).

Kui Eestis on seni peetud põhilisteks favoriitideks veel ka Uku Suviste ja Rasmus Rändvee lugusid, siis välismaiste eurolaulufännide edetabelites on Rändvee kõige sagedamini 3. kohal (187 korral) ja Suviste kõige sagedamini (178 korral) 4. kohal.

Ühtlasi on Shira ainus Eesti Laulul osaleja, keda 245 blogijat ei ole kordagi pannud oma edetabelis kaugemale kui 12. kohale ehk saadaksid ta kindlalt finaali. Samas jagub teistele favoriitidele mõnes edetabelis ka kohti alles kolmandas kümnes.

Shira sõnul annavad välismaa fännide kõrged hinnangud talle hoogu juurde. “Esmalt on siiski oluline Eesti inimeste arvamus ja pääs poolfinaalist edasi. Samas on see kahtlemata innustav, et rahvusvaheline publik on Eesti Laulu 24 konkurendi hulgast minu laulu sellisel moel üles leidnud,” lisas ta. “Sisestasin sellesse palju oma hinge ja mul on hea meel, et Euroopa publikut mu laul kõnetab.”

21-aastase Shira ehk Marika Rodionova jaoks pole tänavusel Eesti Laulu konkursil osalemine tegelikult päris esimene kord. Möödunud aastal laulis ta tausta Victor Crone’i võidulaulule “Storm”. 2019. aasta suvel ilmus väga edukas singel Kisma & Shira “Shine Over Me”, mille andis välja tuntud Hollandi plaadifirma Spinnin’ Records. Tänavuse võistluslaulu “Out in Space” kirjutas Shira muusikaprodutsent Karl-Ander Reismanniga.

Eesti Laul 2020 poolfinaalid toimuvad 13. ja 15. veebruaril. Shira astub üles teises poolfinaalis. Finaalkontsert toimub 29. veebruaril Saku suurhallis. Võitja sõidab mais Eestit esindama Rotterdami Eurovisiooni lauluvõistlusele.

Head Uudised GoodNews