1. Avaleht
  2. Inimene
  3. FÄNNID ON OLULISED! Poksitreener Kevin Renno hoiab golfipöialt Egeti Liivile
FÄNNID ON OLULISED! Poksitreener Kevin Renno hoiab golfipöialt Egeti Liivile

FÄNNID ON OLULISED! Poksitreener Kevin Renno hoiab golfipöialt Egeti Liivile

Kevin-Renno3Täna Jõelähtmel alanud golfiamatööride Euroopa meistrivõistlustel löövad eestlastest kaasa Sander Aadusaar ja Egeti Liiv. Viimast neist seob taipoksitreeneri Kevin Rennoga üks päev, mil algul õpetas golfar poksijale golfi ja pärast sai ise võitluskunstide õpetuse. Golfivõistluste päevil hoiab Kevin pöidlaid just Egetile.

Kevin Renno, räägime golfi Euroopa meistrivõistlustest, Egeti Liivist ja fännindusest. Algatuseks jääme poksi juurde. Kui suur on poksijate fänniklubi?

Ma arvan, et suurem kui golfil. Esiteks mahub kohapeale rohkem publikut ja kindlasti on poks ka kaasahaaravam, see tõmbab publikut emotsionaalselt kaasa elama. Olen ise golfi proovinud ja usun, et iga alaga on nii, et kui sa reegleid tead ja mängijaid tunned, siis on sul kindlasti põnev seda jälgida ja kaasa elada.

Miks üldse üks sportlane fänni vajab?

See annab ikka tohutult jõudu juurde, eriti kui kogu saalitäis rahvast hüüab su nime. Tempo poksiringis võrdub väga palju sellega, kuidas publik kaasa elab. Kui publik on tuim, siis on ka matš tuim, aga kui publik elab tulihingeliselt kaasa, siis hakkab keha iseenesest tööd tegema, võimatu on ennast tagasi hoida.

Golfimaailmas on fänne vähe, peamiselt isad-emad ja lähedased. Kuidas fänniklubi tekib, ehk mõned õpetussõnad?

Fännid tekivad siis, kui on näod, kellele kaasa elada, kui tekivad kohalikud kangelased ja eeskujud. Poksimaailmas on samamoodi, täiesti võõrast publikut on vähem, enamus on oma tutvusringkonnast, kellel on kangelane, kellele kaasa elada, temale minnaksegi kaasa elama.

Golfi Euroopa meistrivõistlustel võistlevad meie omadest Egeti Liiv ja Sander Aadusaar. Sina oled Egetiga koos mänginud ja tema toetaja, mida talle soovid?

Poksijana soovitaks raudset rusikat. Tema puhul aga raudset närvi ja kindlat kätt, see on golfi puhul hästi oluline. Kui lased keskendumise käest ära, võib pall metsa lennata. Egetile soovin kindlasti parimat tulemust.

Monika Kuzmina 

Head Uudised GoodNews