1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. FOLK! Eile alanud XXIV Viljandi pärimusmuusika festival sai hoogsa alguse
FOLK! Eile alanud XXIV Viljandi pärimusmuusika festival sai hoogsa alguse

FOLK! Eile alanud XXIV Viljandi pärimusmuusika festival sai hoogsa alguse

Foto: Kertu Saar
Foto: Kertu Saar

Eile päikesepaistet ja äikest pakkunud festivali avapäev algas kell 13.00 traditsioonilise avaetendusega Kaevumäel ja lõppes varastel hommikutundidel elektroonilise pärimusmuusika ööklubis Lennukitehases. Tavapärase presidendi, linna esindaja ja festivalikorraldajate sõnavõttude järel anti linna sümboolne võti kuni pühapäeva õhtuni Folgi korraldajate kätte.

Festivali esimese päeva tõmbenumbriks oli kell 22.00 alanud EBU ETV livekontsert, kus üles astusid Maarja Nuut , Trad.Attack! ning trio Mari Kalkun, Tuulikki Bartosik, Ramo Teder. Tuhandetele inimestele kohapeal lisandusid kümned tuhanded vaatajad kodudes, sest kontserdist tegi otseülekande ka ETV. Populaarsuselt järgnesid eile Naiste häälele pühendatud kontsert ja Korea rahvamuusikaansambli Jebi esinemine Kaevumäel. Aida kontsertidest müüdi välja ameerika viiuldaja Casey Driesseni ja Eeva Talsi ühine ülesastumine, millega tähistati nende koostööplaadi ilmumist.

Foto: Kertu Saar
Foto: Kertu Saar

Kuna piletite ja passide müük käib endiselt täistuuridel ja festivalipassid ning laupäevased päevapassid on juba otsas, soovitab piletimüügipealik täna ja homme festivali külastada soovijatel mõelda eelnevalt läbi, mis kontserte nad külastada soovivad ja soetada pigem kontserdipileti, mis tagab kindla esinemispaika pääsemise. Palju on küsimusi tekitanud uuendus, mille kohaselt peavad ka festivalipasside omanikud soetama kaheeurise pääsme. Selle muudatuse on põhjustanud asjaolu, et esmakordselt müüakse pärimusmuusika aita pileteid kohtade alusel, et tagada kõigile huvilistele kindel sissepääs. Kaheeurine tasu passiomanikelt on vajalik, et nö igaks juhuks kohti broneerima ei hakkaks ja keegi, kes konkreetsest kontserdist huvitatud on, ukse taha ei jääks.

Foto: Silver Mikiver
Foto: Silver Mikiver

Hommikusel festivalikorraldajate, turvameeskonna ja kohaliku politseijuhtide kohtumisel tõdeti, et eile festivalipäev ja -öö möödusid ilma suuremate vahejuhtumiteteta ja publikule turvaliselt.

Head Uudised GoodNews