1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. FORUM CINEMAS I VIDEO: Ilmus värske Saara Piusi ja Renārs Kaupersi jõuluduett „Jõulusoov”
FORUM CINEMAS I VIDEO: Ilmus värske Saara Piusi ja Renārs Kaupersi jõuluduett „Jõulusoov”

FORUM CINEMAS I VIDEO: Ilmus värske Saara Piusi ja Renārs Kaupersi jõuluduett „Jõulusoov”

Režissöör Jaak Kilmi kogupere seiklusfilmi „Jõulud džunglis” tunnuslaulu „Jõulusoov” autor on eestlastelegi tuttav Läti helilooja ja laulja Renārs Kaupers, kes esitab loo koos näitleja Saara Piusiga.

Pöörased seiklused vihmametsas

Režissöör Jaak Kilmi sõnul viib film „Jõulud džunglis” vaataja vihmametsa pööraseid seiklusi otsima. „Film koos reipa tunnuslauluga on justkui suur vitamiinipomm, mis peaks mõjuma värskendavalt ja leevendama igatsust eksootika järele. Ajal, mil reisimisvõimalused on piiratud, saab kinokülastaja pooleteiseks tunniks reisida ekvaatori taha soojale maale, kus taevas sirab lakkamatult päike, lendavad ringi troopilised linnud ja džunglis ootavad uued avastused,” kommenteeris Kilmi.

Filmi meeleoluka tunnusloo „Jõulusoov” meloodia ja lätikeelsete originaalsõnade autor on Renārs Kaupers. Eesti keelde tõlkis ja kohandas sõnad Leelo Tungal ning ingliskeelsete sõnade autor on Fred Krieger. Dueti esitavad eesti ja inglise keeles Saara Pius ja Renārs Kaupers.

Traditsiooniliste lugude kõrvale on vaja ka uusi lugusid

Näitleja ja laulja Saara Piusi arvates on harjumuspäraste jõululaulude kõrvale uued lood väga teretulnud: „Ma armastan traditsioonilist jõulumuusikat, aga olen seda meelt, et uusi lugusid on samuti juurde vaja. „Jõulusoov” on väga meeldejääva meloodiaga ja mul on tunne, et see võib meie jõulumuusika playlistidesse jääda ka järgnevateks aastateks,” lisas Pius.

Indoneesias filmitud seiklusfilmi “Jõulud džunglis” tegevuspaik on eksootiline vihmamets, kuhu satuvad omapäi rändama 10-aastased Paula ja Akhim. Filmi peategelane Paula kolib kogu perega troopilisele lõunamaale, kus neil tuleb harjuda uue ja põneva keskkonnaga. Paulale tuleb aga üllatusena tõsiasi, et tema uues kodupaigas ei tähistatagi jõule. Lisaks selgub, et võõrapärane elustiil ja isa uus töö tekitavad perekonnas palju pingeid. Paula uus sõber Akhim teatab, et kusagil džunglis elab šamaan, kes võib täita kõik Paula jõulusoovid. Nii algabki laste seiklusterohke retk džungli sügavustesse.

Filmi peaosalise Paula rollis astub üles Läti näitleja Rebeka Šuksta, tema ustavat sõpra ja teejuhti Akhimi mängib Indoneesia poiss Brydden Fablo Escobar. Filmis teevad keskkonnakaitsjate rollis kaasa armastatud Eesti näitlejad Saara Pius ja Pääru Oja ning ootamatus rollis astub üles Tõnu Kark.

„Jõulud džunglis” on dubleeritud eesti keelde ja vene keelde. Filmi eestikeelses versioonis annab peaosalisele Paulale hääle „Sipsiku” filmist Anuna tuttav Elo-Mirt Oja. Akhimi häält dubleerib Nils Jaagup England, kes teeb kaasa Jaak Kilmi järgmises lastefilmis „Tagurpidi torn”. Eesti vaatajate jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud veel Anti Kobin (Paula isa), Hilje Murel (Paula ema), Liisa Saaremäel (Paula õde Kata), Rauno Kaibiainen (Akhmi isa), Tõnu Kilgas (kaevanduse äriboss), Mart Toome (paadimees Pak Ibu) ja mitmed teised.

Kogupere seiklusfilmi “Jõulud džunglis” režissöör on Jaak Kilmi („Sangarid” ja „Sigade revolutsioon”), stsenarist Lote Eglīte. Filmi operaator on Aigars Sermukšs ja kunstnik Katrin Sipelgas.

Filmi tootja on Locomotive Studio (Läti), produtsent Roberts Vinovskis ja kaastootja Stellar Film (Eesti), kaasprodutsent Evelin Penttilä. Filmi valmimist on toetanud Läti Riiklik Filmikeskus, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja TV3. Filmi levitab ACME Film.

Vaata „Jõulusoov” muusikavideot!

Head Uudised GoodNews