1. Avaleht
  2. Film
  3. FOTOD I Algasid Taska ja Apollo komöödiafilmi “Kuulsuse narrid” võtted
FOTOD I Algasid Taska ja Apollo komöödiafilmi “Kuulsuse narrid” võtted

FOTOD I Algasid Taska ja Apollo komöödiafilmi “Kuulsuse narrid” võtted

Eduard Bornhöhe menukas kirjandusteos “Kuulsuse narrid” ärkab ellu, jõudes filmina kinoekraanidele. Uue komöödiafilmi tegevus koorub lahti Tallinnas, kus algasid äsja ka filmivõtted, lisaks jõuavad võtted Viljandisse. Vaatajateni jõuab humoorikas kodumaine komöödia 2022. aasta alguses.

Eduard Bornhöhe jutustusel põhinev mängufilm viib vaataja üle-eelmise sajandi lõppu, kui Eestimaa oli veel tsaaririigi osa. Tärkamas oli uhkus oma rahvuse üle ja soov iga hinna eest oma rahvale midagi igavikulist kinkida – olgu selleks siis õhus lendav imemasin või maakeeli kirja pandud väärtkirjandus. Paraku ei olnud see sugugi nii lihtne ja mõnikord jäi puudu andest, teinekord aga vaimsest ettevalmistusest, et võiks sündida tolle aja start-up – miski, millega naelutada ennast Eesti ajalukku.

Filmi režissööri Ain Mäeotsa sõnul saab menukat kirjandusteost kuulsusejanust ja eneseteostusest näha täiesti uues kuues. Näiteks on stsenarist Ott Kilusk kirjutanud Eduard Bornhöhe teistest lugudest juurde keskseid tegelasi. “Film on saanud inspiratsiooni Bornhöhe teosest, kuid selle najal on üles ehitatud sisukas komöödia, kuhu on loodud uued karakterid ning lugu. See lugu räägib ambitsioonidest, armastusest ja inimlikust rumalusest.”

“Esimesed võttepäevad on näidanud, et peategelaste ansambel töötab oodatust veelgi paremini ja võtteplatsil on tunda ülihead keemiat. Ekraanile jõuab ehe komöödia, mille peategelastele saamatusele ja unistustele saab kaasa elada ja ühtlasi kaasa tunda. Nende julgus katsetada ja ebaõnnestuda on hämmastusväärne, aga nad on veendunud, et utoopilistest ideedest võib sündida midagi suurt,” ütles Mäeots.

Filmis mängivad Karl Robert Saaremäe (Saalomon Vesipruul), Veiko Porkanen (Tatikas), Maiken Pius (pesunaine Agnes), Ott Sepp (Värdi), Saara Nüganen, Marian Heinat, Loviise Kapper, Argo Aadli, Margo Mitt, Vallo Kirs, Margus Jaanovits, Guido Kangur, Stefan Kristofer Soeson, Ott Raidmets, Tiit Sukk ja Jüri Lumiste.

Filmi režissöör on Ain Mäeots, stsenarist Ott Kilusk, operaator Mihkel Soe ja kunstnik Karoliina Kull. Filmi produtsentideks on Kristian Taska ja Adeele Tähemaa Taska Filmist („O2“, „Talve“, „Klassikokkutulek“) ning Tanel Tatter ja Veiko Esken Apollo Film Productionsist („Talve“, „Vanamehe film“). Filmi levitab Hea Film.

Filmi valmimist toetavad: Viljandi linnavalitsus, A. Le Coq, Apotheka, Cramo, DHL, Fazer, The Brick Coffee Roastery, Muster, Apollo TV, Kanal 2, Postimees ja Puumarket.

Head Uudised GoodNews