1. Avaleht
  2. Festival
  3. GALERII I Võiste suvefestival tõi kalurikülla ohtralt melu
GALERII I Võiste suvefestival tõi kalurikülla ohtralt melu

GALERII I Võiste suvefestival tõi kalurikülla ohtralt melu

19. augustil toimus kohaliku rannakaluri Kauri Krügeri kinnistul Häädemeeste vallas Pärnumaal Võiste suvefestival.

Foto: Rauno Kadaja

Osalejatele tutvustati kohaliku rannakaluri elu ja tegemisi, päeval toimus laadapäev ja õhtul kontsert.

Foto: Rauno Kadaja

Eesmärk näidata, et maal on tore elada

Korraldajad Karl Loonurm ja Robin Roosmaa on võtnud ette kaluriküla propageerimise. Robin selgitas heade uudiste portaalile, et eesmärgiks on näidata inimestele, et maal on tore elada. Samuti on tegu meeste kodukohaga ja nad soovisid luua mingi traditsiooni. Varem oli Hapukurgifestival, aga see lõpetati ja loodus tühja kohta ei salli – sündis Võiste suvefestival, mis jätkub korraldajate sõnul ka edaspidi.

Robin Roosmaa. Foto: Rauno Kadaja

Võistes elab 600 inimest, festivalile tuli kohale mitu tuhat. Karl usub, et külainimestel oli selle üle hea meel, et üheks päevaks aastaks suur rahvaarv kogunes ja oli terve päev melu. Robin lisas, et külarahvas võttis festivali hästi vastu ja kõik panid õla alla, et toimetada nii platsiga kui niitmisega.

Foto: Rauno Kadaja

Kogukond toetab sündmust

Konkurentfestivali korraldaja Marko Mengel muigab, et iga asi on omal ajal ja mingi konkurent tema ei ole! Ka tema on Võiste elanik ja hea meelega aitab kaasa. „Nii peabki!“ usub ta.

Marko Mengel. Foto: Rauno Kadaja

Ta kinnitas, et kogukond toetab seda sündmust.

  • Põnev küsimus! Õhtujuht Urmas Lass jagas põnevat küsimust, millele võiks mõelda – miks teatakse NHL-is Võistet? Võiste on NHL-i sarjas väga kuulus. Nimelt valmivad just Võistes hokikepid Frontier, mida kasutavad tipptegijad.

Maitsta sai head ja paremat

Võistes sai palju head mekkida. Jaani talu letist leidis näiteks vanaema Salme pirukat. „Oo, need on nii head! Nii palju liha on sees!“ öeldi letist.
Letis oli müügil ka seto hapukurke. Kuidas neid teha? Letist selgitati, et läheb vaja mineraalvett, mustsõstralehti ja tilli, küüslauku ja soola. Ongi kõik!

Foto: Rauno Kadaja

Hinnatakse kohalikke tooteid

Roheliste juht Evelyn Sepp tuli festivalile kohale, sest kuulis, et seal on müügil põnevad seened ja loodab leida, kus neid pakutakse. Just see ongi tema jaoks oluline – et festivalidel oleks müügil kohalikud tooted ja väljas oleks selle piirkonna tootjad ja kasvatajad. Seda ta hindab ja otsib, sest tooted on erinevates kohtades erinevad.

GALERII: RAUNO KADAJA

Head Uudised GoodNews