1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Galerii! Staaridest koosnev purjetamisnaiskond “Rajud Merenäkid” läheb vastu karmile väljakutsele
Galerii! Staaridest koosnev purjetamisnaiskond “Rajud Merenäkid” läheb vastu karmile väljakutsele

Galerii! Staaridest koosnev purjetamisnaiskond “Rajud Merenäkid” läheb vastu karmile väljakutsele

Fotod: Anne-Ly Palm

Merlyn Uusküla, Keili Sükijainen, Sandra Raju ja Merle Antson võtsid vastu Haven Kakumäe väljakutse õppida purjetajateks. Purjeoskused pannakse proovile juba sügisel jahisadama poolt välja kuulutatud heategevusliku matši raames, mille eesmärgiks on kutsuda üles kõiki sadamaid pöörama tähelepanu sellele, et merele ligipääs oleks avatud ka liikumisvaegustega inimestele.

Äsjaloodud purjetamisnaiskonna ühe liikme Merlyn Uusküla sõnul on tegemist laheda väljakutsega, mille raames saab omandada oskusi, mis jäävad kogu eluks. Samuti usub Uusküla, et purjetreeningud seovad teda merega senisest veelgi enam.

„Põnev meie väljakutse juures on veel tõdemus, et niivõrd mehisel alal on ühtse eesmärgi nimel tegutsemas naiskond,“ ütles lauljanna ja lisas et see toob kindlasti aktsioonile vürtsi juurde. Samuti avaldas ta heameelt, et lõpuks on Haven Kakumäe näol Eestis selline sadam, kus mõeldakse ka liikumisvaegustega inimeste peale. „Eesti on mereriik ja nüüd saavad ka need inimesed, kel varem on olnud piiratud võimalused nautida meie merevabadust, seda lõpuks teha“ rõõmustas Merlyn.

Haven Kakumäe moodustab sügiseseks matšiks ka liikumisvaegustega inimeste paatkonna, millega ühtlasi näidata, et kõik taolised tegevused, mida saavad terved inimesed teha, peavad olema kättesaadavad ka sellele sihtgrupile. Jahisadam saab olema Eestis unikaalne selle poolest, et sadamasse paigaldatakse tõstuk, millega saab tõsta ratastooli koos selles istuva inimesega kailt alusele ja vastupidi.

Uus purjetamisnaiskond tuli eile Haven Kakumäe, Amserv Auto ja Premium Boats poolt korraldatud õppepäeval esmakordselt kokku, et teha tutvust üksteise ja oma tulevase treeningbaasiga. Meeleolud ja esimesed muljed olid ülevad.

VAATA GALERIID!
Fotod: Anne-Ly Palm

Head Uudised GoodNews