Avaleht Mis on Eesti elus hästi? GoodNews eksklusiiv! Dave Bentoni kodumaa on Eesti, Arubal käib ta külas
GoodNews eksklusiiv! Dave Bentoni kodumaa on Eesti, Arubal käib ta külas

GoodNews eksklusiiv! Dave Bentoni kodumaa on Eesti, Arubal käib ta külas

dave-bentonVäikeselt Kariibi mere saarelt Arubalt pärit Dave Benton on vist üks väheseid eksootilise välimusega välismaalasi, kelle põhjamaiselt kinnised eestlased on omaks võtnud, ja muusik ise on samuti Eesti sedavõrd omaks võtnud, et nimetab seda kodumaaks. Sünnimaa Aruba on tema jaoks südamelähedane, kuid samas juba kauge, kogu oma elu seob ta Eestiga, sest kogu elu on tal juba siin.

Te tulite just tagasi Arubalt. Mis on Aruba traditsioonidest need, mida olete toonud Eestisse ning millised on need Eesti traditsioonid, mida olete seal tutvustanud?

Aruba on väga soe ja troopiline saar. Ei ole just palju, mida saab tutvustada külma kliimaga riigist nagu Eesti troopilisel saarel. Kui ma mõtlen, siis ma ei vii kokku midagi, mida ma traditsioonidest oleksin Arubalt kaasa toonud. Kui välja arvata meie muusika, meie viisi teha muusikat.

Oma kodumaaks peate te kas Arubat, Eestit või neid mõlemaid?

Ma olen alati öelnud, et kodu on see, kus sa elad. Kui lahkud, tahad sa sinna alati tagasi minna. Praegu on mul selleks Eesti. Ma olen Eestis elanud ligi 18 aastat. Muidugi ma armastan külastada Arubat, aga see ei ole minu kodumaa. Mul on seal sõbrad, aga ma ei ela seal. Kogu mu elu on üles ehitatud siia. Perekond, lapsed, koer, kalad, kass, kodu – kõik on siin.

Öelge palun mõned asjad, mis on Eestis head, mis teile meeldib, mida te armastate?

Usute või mitte, aga mulle meeldivad neli aastaaega, mis siin on. Mulle meeldib aastaaegade vahetus, see on huvitav. See ei ole ainult ilm, mis muutub, kõik muutub. Kui ma lähen Arubale, siis seal on kogu aeg soe, kuid siin on mul neli aastaaega.

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga