1. Avaleht
  2. Film
  3. Hea eestikeelne põnevik, komöödia või tõsielusaade leiab alati koha vaatajate südames
Hea eestikeelne põnevik, komöödia või tõsielusaade leiab alati koha vaatajate südames

Hea eestikeelne põnevik, komöödia või tõsielusaade leiab alati koha vaatajate südames

Eestlased armastavad tähistada meile olulisi tähtpäevasid kodumaise kultuuri seltsis. Elisa Huubist leiab taasiseseisvumispäeva puhul nii ühe kaua oodatud ja taas ekraanidele naasva kodumaise seriaali hooaja avaepisoodi kui ka mitmeid armastatud kultusfilme.   

“Eestlased armastavad kvaliteetset kodumaist sisu. Hea eestikeelne põnevik, komöödia või siis hoopis tõsielusaade leiab alati koha vaatajate südames ning pakub väärikat konkurentsi välismaisele voogedastusele,” kommenteeris Elisa sisujuht Toomas Ili.  

Eestlased armastavad kvaliteetset kodumaist sisu.

Eksklusiivselt Elisa Huubi on jõudnud armastatud seriaali “Kodukäijad” uue hooaja eelepisood, kus näeme seriaali valmimise telgitaguseid. Saate meeskond pajatab põnevaid lugusid, kust muuhulgas kuuleme, millised kodud on saatejuhtidele varasemast enim meelde jäänud ja saame teada, kui palju läbirääkimisi tuleb pidada, enne kui kodukäijad saavad loa kodudesse sisenemiseks. 

Videolaenutusest leiab taasiseseisvumispäevale pühendatud valiku parimaid eestimaiseid filme, mille tegevus leiab aset, kas vahetult enne taasiseseisvumist nagu spordifilmis “Kalev”, kus on 1990 aasta suvi ja peatselt algamas NSV Liidu meistrivõistluste järjekordne hooaeg. Kalevi korvpallimeeskond seisab pärast aastaid kestnud rasket tööd veelgi raskema valiku ees – Nõukogude Liit laguneb, Eesti püüdleb taasiseseisvuse poole ja ühiskonnas tõstab pead arvamus, et eestlased ei tohiks Nõukogude Liidu meistrivõistlustel osaleda. Või vahetult pärast taasiseseisvumist, uuesti vaba Eesti algusaegadel, nagu näiteks filmis “Punane elavhõbe”, kus tegevus leiab aset “ülbete 90ndate” alguses, Eestis on käibele tulnud kroon ja endine liiduvabariik on tõusnud värviliste metallide ekspordis maailma tippu.  

Elisa pakub meelelahutusteenustes oma kliendile kvaliteetset ja rikkaliku žanrite valikuga kodumaist toodangut, olles Eestis nii ühtlasi ka audiovisuaalkunsti edendajaks ja panustades seeläbi eesti keele ning kultuuri jätkusuutlikku püsimisse.  

Viis filmisoovitust taasiseseisvumispäeval vaatamiseks:  

Hüvasti, NSVL  

Rahvusvaheliselt hinnatud komöödia ingeri-soome Tarkkinenide pere värvikast elust Eestis nõukaaja viimastel aastatel. Johannes sünnib eriskummalisse ingerisoome perre. Kui tema ema otsustab Soome tööle minna, jääb poiss Sillamäele vanavanemate kasvatada. Johannesel tuleb hakata üksinda elu tōsiasju avastama. Ta armub kōrvuni kooliõde Verasse, kakleb, riskib, saab karistada… ja taustal laguneb kurjuse impeerium, mida peeti igaveseks. Aga Leninid langevad, peale tungivad värvilised barbid ja reklaamid, taanduvad krokodill geenad ja tossavad moskvitšid… ja uksed läände lüüakse valla!  

Sangarid  

Hoogne seikluskomöödia saab alguse 1980ndate Eestis. Kolm Tallinna kutti põgenevad Nõukogude Liidust välismaale, et vabas maailmas Rootsis elada just nii šeffi elu nagu nähtud telesarjades „Miami Vice“, „Knight Rider“ ja „Santa Barbara“. Sõbrad võetakse svenssonitemaal vastu kui tõelised kangelased, kes murdsid läbi raudse eesriide. Kui aga meediakära vaibub, avastavad sangarid, et neist on saanud tavalised tülikad sisserändajad. Äraelamiseks tuleb hakata tegema midagi nii nõmedat nagu… töö!  

Punane elavhõbe  

On ülbete 90ndate algus. Eestis on käibele tulnud kroon ja endine liiduvabariik on tõusnud värviliste metallide ekspordis maailma tippu. Selle kuritegeliku äri ümber käib halastamatu võitlus. Allmaailma on tõstnud tagajalgele jutt “punasest elavhõbedast”, mis paneb tegutsema äsja vanglast vabanenud Repsi ja tema semud ning kujunemisjärgus Eesti Kaitsepolitsei uurijad eesotsas reljeefse ülemuse Buldooseriga. 

Kalev  

1990 aasta suvi. Peatselt on algamas NSV Liidu meistrivõistluste järjekordne hooaeg. Kalevi korvpallimeeskond seisab pärast aastaid kestnud rasket tööd veelgi raskema valiku ees – Nõukogude Liit laguneb, Eesti püüdleb taasiseseisvuse poole ja ühiskonnas tõstab pead arvamus, et eestlased ei tohiks Nõukogude Liidu meistrivõistlustel osaleda. Mehed, kes on pühendanud kogu elu spordile ja treeninud vaid ühe eesmärgi nimel, teevad raske ja ühiskonnas ebapopulaarse valiku. Otsustatakse siiski mängida…  

Ankeet  

Dokumentaalfilm keskendub mitmel isiklikul lool, mis on omavahel seotud ühise minevikuga. Perestroika generatsiooni ühise mineviku ühendajaks on kool. Klassikaaslased, kes omal ajal elasid väga sarnastes tingimustes, mängisid samu mänge ja jagasid kõige isiklikumad mõtted on suutnud tänapäeval luua väga erinevad ja mitmekülgsed elud. Kooli lõpetamisest on möödunud mitukümmend aastat, kui Aljona Suržikova otsustab oma klassikaaslased maailma eri paikadest üles otsida. Tema eesmärgiks on nooruspõlves loodud ankeet võrrelda tänapäeva reaalsusega.  

Head Uudised GoodNews