1. Avaleht
  2. Melu
  3. Ideejazz – hea muusika, mis teeb kõigi südamed soojaks!
Ideejazz – hea muusika, mis teeb kõigi südamed soojaks!

Ideejazz – hea muusika, mis teeb kõigi südamed soojaks!

6. ja 7. novembril toimuv hea laengu festival IDeeJazz toob vaatamata paljudele ebamugavustele Tartu ja Narva lavadele muusikuid viiest Euroopa riigist.

Ainult häälest ja kontrabassist koosnev unikaalne Saksa ansambel Le Bang Bang on juba kuus aastat üles astunud mistahes suuruses lavadel üle kogu maailma. Stefanie Boltz ja Sven Faller loovad laval fantaasiarikast originaalloomingut, võludes publikut oma spontaansuse, otsekohesuse ja võrratu karismaga.

Le Bang Bang

Taani muusikaauhindadel aasta laulukirjutaja tiitli pälvinud Soome laulja ja laulukirjutaja Mirja Klippel laulab armastusest, metsadest, järvedest ja loomadest. Koos Taani kitarristi Alex Jønssoniga loovad muusikud pidevas liikumises säriseva muusikalise universumi.

Mirja Klippel feat. Alex Jonsson

Rohkelt auhinnatud Läti saksofonist, flötist, helilooja ja produtsent ning aktiivne muusikakultuuri aktivist Deniss Paškevitš on senise karjääri jooksul salvestanud rohkem kui 50 muusikaalbumit. Ideejazzile tuleb ta oma kvartetiga, esitades originaalloomingut ja maailmakuulsat džässiklassikat hard bop’i ajajärgust.

Deniss Pashkevich Quartet. Foto: Elana Bazaly

Ikevald Rannapi debüütalbum “Synchronize” valmis koostöös maineka produtsendiga Ricky Delin ja lindistati 10-liikmelise Big Bandiga, kuhu kuuluvad Eesti funk- ja džässimaailma tipud. Ideejazzil esitusele tulev albumimuusika on põhiliselt funk- ja soulkõlaga, kuid erinevaid mõjutusi võib kuulda artistidelt Lenny Kravitz, Jamiroquai ja James Brown.

Villu Veski & Raun Juurikas loovad Ideejazzil uut muusikat, kasutades palju elektroonilisi väljendusvahendeid. Muusika on peamiselt inspireeritud Villu Veski Gröönimaa perioodist 2019 oktoobris, kus koos innuiitide ja Islandi muusikutega rännati läbi fjordide ja jäämägede aastakümneid tagasi mahajäetud kalurikülla, sämpliti industriaalhelisid, tuulte-, jäämägede- ja ookeanisaunde.

Seekord esineb ka Oleg Pissarenko, kes festivali juba 10 aastat koos Evelin Pissarenko ja paljude partneritega korraldab. „Ma järjest enam mängin viimasel ajal klaverit ja olen kirjutanud hulga uut muusikat, mida tahan teiega jagada, seega on mul topeltrõõm teid kutsuda festivalile. Kas saate tulla Tartusse ERM-i või hoopis Narva Kolledžisse – peamine, et me saame taas kokku ja kuulame koos head muusikat, mis teeb kõigi südamed soojaks!” ütleb Oleg.

Head Uudised GoodNews