1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. INTERVJUU MATI PALMETIGA! Kesk-Eesti Tre raadiohääl Mati Palmet harutab suure sünnipäevapeo üksipulgi lahti
INTERVJUU MATI PALMETIGA! Kesk-Eesti Tre raadiohääl Mati Palmet harutab suure sünnipäevapeo üksipulgi lahti

INTERVJUU MATI PALMETIGA! Kesk-Eesti Tre raadiohääl Mati Palmet harutab suure sünnipäevapeo üksipulgi lahti

Mati Palmet
Kesk-Eesti Tre Raadio juht Mati Palmet

27. augustil peab Kesk-Eesti Tre raadio koos Paide linnaga ja kultuurikeskusega vägevat sünnipäevapidu, mida tuntakse rohkem Kuma sünnipäevana ja sel puhul annab selgitusi endise Kuma, praeguse Kesk-Eesti Tre raadiojuht Mati Palmet.

Kesk-Eesti Tre Raadio, Paide linn ja kultuurikeskuse sünnipäev — kas kohalik rahvas saab veel aru, et on Kuma raadio sünnipäev või arvatakse, et mingi võõras mees on tulnud mingit võõrast asja ajama?

Rahvale annan nii palju teada, et tuleb Secret Service, paljude praegu keskealiste noorpõlve lemmik, nad saavad selle ära näha. Kohalikule rahvale on ka see väga tähtis, et Peeter Kirss on lubanud laval taasühineda ansambliga Paradoks, mida arvati, et seda enam ei juhtu. Tähtis on teada, et kaheksa tundi käib väljas pidu ja möll, muusikud ooperiteatri artistidest kuni noorte rokkariteni välja, kümned meelelahutusmängud, sportlikud ettevõtmised — seda on kohalikul rahval vaja teada, ja siis märkab ta, et seda peeti varem Kuma sünnipäeva nime all ja nüüd veel suuremalt. Aga seda kõike ei ole rahval vaja pähe õppida, see, et Paide linn saab 725-aastaseks, on niivõrd oluline number, et ma ei usu, et inimesed seda ei märka. Tähtis on kõik see, mis toimub, mis tehakse, kui hea kellelgil olla on. Pärast võib olla nii, nagu kinofilmis, et kui oli hea film, siis loed lõputiitritest, kes seda tegid, kui on kehvem, lähed enne lõppu ära.

Kaugemalt tulevatele inimestele — mis neid ees ootab? Mis kell võiks need kohale tulla, kes tahavad suve lõpus veel üht väikest olengut?

Kes tulevad peredega, neil tasuks tulla muidugi ka päevasele ettevõtmisele. Kes tuleb kontserdile, see võib arvestada sellega, et esimeseks esinejaks on lugupeetud vormeliäss Toivo Asmer koos legendaarsest Lainest tuntud Merle Lilje ja Peeter Kaljustega. See on ilmselt soliidsemale publikule mõeldud kontsert, algusega kell 19. Pool üheksa õhtul on oodata kohalikku legendi lavale ja kell kümme läheb sinna Secret Service. Asja mõte on, et korraldajad vahel piinavad ja vaevavad inimesi oma üritustega, mis pirukamüüjate rõõmuks pikaks venivad, aga kontserdikülastaja tahab teada, mis kell kontsert algab ja ta tuleb õigeks ajaks vaatama seda, mida ta tahtis, mitte konutama ja kuulama selgitusi, et veel läheb tund aega. Aga kellele tundub, et sellest väheks jääb, siis pidu paneb pärast Secret Service`t täie rauaga edasi. Vahepeal tuleb üks noor laulja Renate, kes eestikeelse artistina aitab peol minna ühest raamist teise. Edasi on juba retrodisko ja Clubmusic Takeover, nii et päris öötundidel, kuskil poole kahest läheb asi täiesti edm-tümakaks ära. Need on kaks kutti meie raadiost, kes  Weekendil esinesid ja kellel seal läks hästi, sest nad ei esinenud nagu noored jungad, kes võetakse peale kolmele inimesele, vaid seal möllasid sajad inimesed, nagu videotest on näha — nii et selles mõttes on pidu väga äge. Algab kuuekümnendate-seitsmekümnendatega ja lõpeb sisuliselt tulevikus, nii et 9-tunnine ajarännak, andke minna.

Meeskond, kes on neid sünnipäevi on juba 23 aastat korraldanud on teada tuntud ka sellise hulluste tegijana. Ei ole kordagi möödunud, kus te pole toonud inimestele näha, katsetada, vaadata midagi, mis oleks veidi teistmoodi. Mis on sel aastal need eriti teistmoodi asjad?

Kõige suurem ekstreemsus on muidugi golf. Ma millegipärast arvan, et nende inimeste hulk, kes on kokku puutunud benjihüppega või kes on vähemalt kord elus löönud golfipalli, on pigem benjihüppajate kasuks, neile on see ekstreemne kogemus, lüüa ehtsa golfikepiga ehtsat golfipalli. Tavaline inimene peaks selleks minema väljakule, vormistama ennast mingitele kursustele, olgem ausad, ta ju ei tee seda. Aga võimalused on meil olemas ja absoluutselt iga soovija, ilma eritasuta, saab tulla, saab väikese õpetuse ja saab kohapeal proovida, kuidas see golfikepp kätte käib, kuidas inglise lordid seda teevad. Saab vaadata, kuidas see mäng käib ja kas on vaja üks silm kinni panna või ei ole!

Monika Kuzmina, Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews