1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Intervjuu Sissi ema ja isaga! Perekond Benton tunneb end tugeva meeskonnana
Intervjuu Sissi ema ja isaga! Perekond Benton tunneb end tugeva meeskonnana

Intervjuu Sissi ema ja isaga! Perekond Benton tunneb end tugeva meeskonnana

Eurovisiooni võitja Dave Benton ja tema abikaasa Maris elavad kaasa tütre Sissi Nylia Benita lauljateele, mille üheks verstapostiks on esinemine Eesti Laulul.


Mis tunne teil oli, kui Sissi teatas, et saatis loo Eesti Laulule?
Tegelikult oli see nii, et Sissi tuli meilt arvamust küsima talle saadetud fono kohta: kas sellega on lootust Eesti Laulule pääseda? Nii et oleme algusest peale olnud protsessis sees ja sellist otsest teadaannet − ma nüüd lähen − ei olnudki.

Maris, mis tunne oli, kui ta sai edasi järgmisesse vooru?
Minu tunne oli sõna-sõnalt: „No nii. Läheb lahti. Jälle!“ Tunne muidugi oli imeline ja samas ka pisut hirmutav. Majast olnud aga kosta kõvahäälseid hõikeid, teavad naabrid rääkida. Dave oli väga rahul, et vast laps võtab nüüd selle teatepulga üle.

Milline on Eesti lauluvõistluse erinevus võrreldes selle ajaga, kui Dave selle teekonna läbi tegi?
Pigem ei ole seal eriti midagi sarnast. Kogu konsept on täiesti muutunud − üritus on palju professionaalsem ja suurem (ka oluliselt kulukam) ja hääletus on täiesti teistsugune. Seekord olen aktiivselt kaasatud lavastusega, tookord olin sajaprotsendiliselt ainult abikaasa rollis.

Dave, kas Sissi praegust teekonda on raske pealt vaadata, te ju teate täpselt, mida see kõik tähendab?
Tegelikult on see imeline. Näha, kuidas mu tütar läbib sama teekonda, mille mina seitseteist aastat tagasi. Võin öelda, et nii mõnigi asi on sama, kuid samas kogu protsess on täielikult teistsugune.

Kui palju Sissile nõu annate?
Ma arvan, et kipume seda nõu andma liiga palju! Ja arvestades tema vanust ja meelekindlust oleme tihti üllatunud, kui palju ta sellega arvestab.

Maris, kui palju teie kodune elu on muutunud pärast seda kui Sissi käis Superstaari saates?

Mulle tundub, et kui me varem olime lihtsalt tore perekond, siis nüüdseks oleme ka väga arvestatav meeskond. Saade muutis meid tugevamaks, õpetas üksteisega arvestama ja üksteist toetama. Olenemata sellest, et lapsed on suured, naudime koosolemist ja koostegemist veel rohkem kui varem.
Oleme oma tütarde üle uhked. Meie panus on antud. Tore on kõrvalt nüüd vaadata seda koostööd ja ühtehoidmist. Mõlemad on väga tugevad oma valdkonnas ja see on alles teekonna algus.