1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. JUBA ÜLEHOMME! Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtute sari jätkub
JUBA ÜLEHOMME! Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtute sari jätkub

JUBA ÜLEHOMME! Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtute sari jätkub

EMKK_ElgulaLungeÜlehomme kell 19.00 jätkub Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis Eesti muusika kuulsuste kohtumisõhtutega: Asjad ja hetked Eesti muusikas – Jaan Elgula ja Toomas Lunge. Kahe tegija juttu veab ja küsimusi esitab Sten Teppan. Piletid müügil Piletilevis ja Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis.

Õhtu keskendub sellele, mis levimuusikast peale salvestuste alles jääb – asjad ja hetked. Olgu need siis fotod, pillid, tehnikavidinad, auhinnatrofeed või esinemiskostüümid. Või hetked, mille olemasoluta elaksime praegu hoopis teises riigis. Erilised asjad, mis on olnud kasutuses või valminud erilistel hetkedel. Ansambli Justament kaks juhtfiguuri Elgula ja Lunge on elanud väga huvitaval ajal. Nad on näinud Eesti artistide hiilgeaegu Venemaa avarustes, nad on näinud Tartu Muusikapäevi, nad on osalenud laulvas revolutsioonis ja kogenud Eesti taasiseseisvumise järgseid aastaid, mis ei unune.

Esemed nendest aegadest on  väga tähendusrikkad ja igaüks jutustab oma loo. Sel õhtul kuulamegi lugusid, meenutame pöördelisi hetki ja imestame muusika olulise rolli üle Eesti pöördelistel aegadel.

Vastused paljudele teistele küsimustele saame Eesti demograafilist situatsiooni muutnud ansambli Justament solistidelt Jaan Elgulalt ja Toomas Lungelt.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews