1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Kanal 2 näitab produtsent Toomas Kirsi viimaseks jäänud teletööd „Pilvede all“
Kanal 2 näitab produtsent Toomas Kirsi viimaseks jäänud teletööd „Pilvede all“

Kanal 2 näitab produtsent Toomas Kirsi viimaseks jäänud teletööd „Pilvede all“

2010. aastal esialgu vaid üheks hooajaks eetrisse jõudnud draamasari „Pilvede all“ tegi nii kõrge lennu, et rõõmustas televaatajaid lausa 11 aastat, 22 hooaega ja 300 episoodi järjest. Alates tänasest jõuavad Kanal 2 ekraanile armastatud telesarja kevadel filmitud viimased, väga tähendusrikkad, neli episoodi.

Foto: Rasmus Valdmann

28. juunil lahkus meie seast 63-aastaselt filmirežissöör ja teleprodutsent Toomas Kirss. Hinnatud teleprodutsendi ja filmirežissööri viimane teletöö, mida ta veel enne surma tegi olid sarja „Pilvede all“ viimased neli osa.

Foto: Rasmus Valdmann

Sarja „Pilvede all“ võtteplatsil varasemalt produtsendi ja lavastaja rollis olnud Toomas Kirss võttis enda kanda nüüd ka režissööri rolli. «Ma ei tea, kas ta aimas, et see võib jääda tema viimaseks tööks võtteplatsil, küll aga tean ma seda, et hingelt ta oli alati eelkõige režissöör. See oli töö, mida ta armastas ja milles ta oli absoluutne tipp,» sõnas Toomas Kirsi abikaasa Kätlin Kontor.

Foto: Rasmus Valdmann

„Sarja viimased neli osa on väga tähendusrikkad mitmes mõttes. Sarja loojad panid sinna viimast korda kõik selle, mida neil vaatajale anda ja öelda oli,“ lisas Kontor.

Eesti telepubliku lemmiksarja uus hooaeg jätkub aasta hiljem 300. episoodi sündmustest ning peategelaste elud kulgevad ka viimastes episoodides väga põnevaid radu pidi.

Foto: Rasmus Valdmann

Kuidas lõppes aga 2021. aastal eetris olnud Pilvede all viimane 300. episood? Kätte jõudis Siiri ja Andrese pulmapäev. Urmas lahkus Murakate kodust ja seadis end sisse Kiku juurde. Erik vaevles armukadeduses ja polnud ikka kindel, kas Kertu on Madisest üle saanud. Sirje suundus aga Kopenhaagenisse Pireti juurde.

Foto: Rasmus Valdmann

Värsketes episoodides on toimunud üllatavaid muutusi. Sarja pikaaegsete fännide rõõmuks on ekraanil näiteks tagasi ka Pireti rolli kehastav Inga Lunge. Piret on Taanist tagasi ja uue elu alguses, kuid rõõmu varjutab saladus, millelt Sirje pole nõus katet pealt tõmbama – kust tuli raha, millega Sirje Piretit aitas?

Foto: Rasmus Valdmann

Mari resideerub Pariisis, kus tütar Marite vahetusõpilase aastat veedab, samal ajal peab Indrek hakkama saama teismeliseikka jõudnud poeg Ruudis pead tõstvate probleemidega. Ruudi pidevad pahandused ületavad lõpuks laia kaarega Indreku taluvuspiiri ning ta otsustab poisi oma tegude eest vastutama panna.

Foto: Rasmus Valdmann

Siiri ja Andres tähistavad esimest pulma-aastapäeva, olles samas teineteisest tuhandete kilomeetrite kaugusel. Kertu on just alustanud oma praksisega ning tunneb rõõmu ka Eriku saavutuste üle, sest mees on tagasi oma algsete liistude juures ehk automüüja ametis.

Foto: Rasmus Valdmann

Albert ja Inna kulgevad endises harmoonias, kuid ei pääse nemadki Sirje ja tüdrukute probleemidest, täielikus idüllis paistab elavat hoopis Urmas, kes Kikuga oma õnne leidis.

Foto: Rasmus Valdmann

Kui Sirje on lõpuks sunnitud kõigile tõtt rääkima, jääb avaldatud tõe varju aga veelgi suurem saladus…

Foto: Rasmus Valdmann

Pilvede all viimased osad Kanal 2-s kolmapäeviti kell 21:30, kohe pärast meelelahutuslikku „Õhtut“.

Head Uudised GoodNews