1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Kihlveokontor: Oscarite galal nopib auhindu “Mees, kes jäi ellu”
Kihlveokontor: Oscarite galal nopib auhindu “Mees, kes jäi ellu”

Kihlveokontor: Oscarite galal nopib auhindu “Mees, kes jäi ellu”

Mees kes jäi elluEesti ennustusportaali OlyBet hinnangul lähevad tänavu Oscari-gala väärtuslikumad auhinnad Alejandro G. Iñárritu filmile “Mees, kes jäi ellu”: teos nopib parima filmi, parima meesnäitleja ja parima režissööri Oscarid.

“Hetkel ei kahtle enam ilmselt keegi selles, et “Mees, kes jäi ellu” peaosatäitja Leonardo DiCaprio saab lõpuks ihaldatud kuldse mehikese statueti – selle tõenäosus on põhimõtteliselt 100% ehk koefitsiendiks on 1,03,” kommenteeris OlyBeti ennustuse juht Vladimir Dratsjov.

DiCaprio lähim konkurent on Eddie Redmayne filmist “Taani tüdruk”, ent tema šansid võita parima meespeaosatäitja Oscar on DiCapriost 21 korda väiksem. “Nii et kui keegi peaks siiski panustama üliandekale Redmayne’ile ja ta ka võidab, siis kasvab esialgne panus tervelt 21 korda – üllatused juhtuvad ka Oscarite galadel,” lisas Dratšjov.

Parima filmi kategoorias on taas favoriidiks “Mees, kes jäi ellu” (The Revenant) koefitsiendiga 1,4. Lähimateks konkurentideks on tõestisündinud lugudel loodud filmid “Päevavalgele” (Spotlight) koefitsiendiga 2,7 ja “Suur vale” (The Big Short) koefitsiendiga 7.

“Mees, kes jäi ellu” autor Alejandro G. Iñárritu on samuti esimene pretendent parima režissööri tiitlile koefitsiendiga 1,07. “Lähimad konkurendid on temast kõvasti maas: “Mad Max: Raevu Tee” autor George Miller koefitsiendiga 8 ning “Suure vale” autor Adam McKay koefitsiendiga 21,” lisas Dratšjov.

“Parima meeskõrvalosa auhind läheb tõenäoliselt Sylvester Stallone’ile tänu suurepärasele rollile filmis “CREED: Rocky pärand”, mille eest on vanameister juba saanud Kuldse Gloobuse. Oscari saamise koefitsient on Stallonel 1,33, mis on ligi kolm korda madalam, loe: tõenäolisem, kui lähimal konkurendil Mark Rylance’il filmist «Spioonide sild»,” lisas Dratšjov.

Parimaks naispeaosatäitjaks ennustatakse Brie Larsonit (“Room”) koefitsiendiga 1,04. Parima naiskõrvalosatäitja tiitlit pakutakse “Taani tüdruku” staarile Alicia Vikanderile koefitsiendiga 1,36. Parimaks mitteingliskeelseks filmiks tituleeritakse tõenäoliselt Ungari teos “Sauli poeg” koefitsiendiga 1,05.

Head Uudised GoodNews