1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Põlvamaal tunnustati Tiina Länkuri ja Ander Konksu perekonda
Põlvamaal tunnustati Tiina Länkuri ja Ander Konksu perekonda

Põlvamaal tunnustati Tiina Länkuri ja Ander Konksu perekonda

Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas täna koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Põlvamaal esile tõstetud Tiina Länkuri ja Ander Konksu perekonda Põlva vallast Peri külast.

Tiina Länkuri ja Ander Konksu perekond pälvis tunnustuse kogukonna eestvedamise ning jätkusuutliku elulaadiga seotud tegemiste tõttu nii kodukülas Peril kui Rosma Haridusseltsis.

Tiina ja Ander on panustanud väga palju nii oma koduküla Peri arengusse kui ka laiemalt Põlva valla ja maakonna tegemistesse. Mahetalunikena tegutsev pere on korda seadmas vana hoonetekompleksi Peri mõisapargis, kus nad plaanivad senisest aktiivsemalt tegeleda mahepõllunduse edendamisega. Nende peres kasvab kaks last: tütar ja poeg. Kõige rohkem on nad aga panustanud Rosmal tegutseva waldorflasteaia ja -kooli tegevusse.

Tiina ja Ander on ühed Rosma waldorflasteaia käimalükkajad ning aktiivsete lapsevanematena juba aastaid abiks ja eest vedamas erinevaid ettevõtmisi. Tänu Tiina projektikirjutamise oskusele ning Anderi osavatele kätele on alguse saanud mitmed projektid, mis kooli ja lasteaeda arengus edasi aidanud. Kuna Rosma Haridusseltsi juhitav waldorfkool ja -lasteaed on kogukonna initsiatiivil toimivad haridusasutused, on Tiina ja Anderi aktiivne suhtumine olnud seda tähtsam ka teiste vanemate kaasamisel. Nii sai mõne aasta eest renoveeritud vana lasteaiamaja 2. korrus savikrohvi ja säästvate ehitusvõtetega ning panustajateks olid nii lapsevanemad kui õpetajad-kasvatajad, samuti lapsed. Tiina ja Anderi lapsed käivad samas koolis-lasteaias ning vanematena seisavad nad hea selle eest, et kogukonnakool areneks, seal pakutaks tervislikku toitu ning Rosma hariduskogukond kasvaks suuremaks ja saaks tugevamaks.

Tiina on ühtlasi MTÜ Rosma Haridusseltsi juhatuse esinaine ja lööb aktiivselt kaasa ka kohaliku elu korraldamisel, ta on pikalt kuulunud ka Põlvamaa Partnerluskogu juhatusse.

Head Uudised GoodNews