1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Tänavuse pärimuskultuuri stipendiumi pälvis tartlane Terje Puistaja
Tänavuse pärimuskultuuri stipendiumi pälvis tartlane Terje Puistaja

Tänavuse pärimuskultuuri stipendiumi pälvis tartlane Terje Puistaja

Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu tunnustas pärimuskultuuri stipendiumiga Tartu folkloristi ja pärimuskultuuri õpetajat Terje Puistajat.

Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu poolt väljaantava pärimuskultuuri stipendiumiga tunnustatakse isikuid või isikute gruppi sihipärase ja tulemusliku loomingulise, pedagoogilise, teaduslik-populariseeriva või organisatoorse tegevuse eest folklooripärandi järjepidevuse hoidmisel ja edasikandmisel.

Tänavu pälvisid stipendiumi Tallinna setu leelokoor „Sõsarõ“ ja folklorist Terje Puistaja, kes on aastaid tegelenud pärimuse kogumise ja edasiandmisega.

Terje Puistaja on Eesti Rahvapärimuse Kooli üks asutajaist ja selle aktiivne eestvedaja. Pärimuskoolis on nii suurtel kui väikestel võimalik läbi erinevate õpetamisvormide tutvuda mineviku ja tänapäeva vaimse ning materiaalse pärandiga – kombestiku, laulude-tantsude, töövõtete, mängudega.

Terje Puistaja pälvis kultuurilise järjepidevuse hoidmise ja pärimuskultuuri tutvustamise eest möödunud aastal ka Tartu kultuuripreemia rahvakultuuri valdkonnas ning aunimetuse Tartu Kultuurkandja 2012.

Head Uudised GoodNews