1. Avaleht
  2. Inimene
  3. KIIDAME HEAD INIMEST! Vabatahtlike merepäästjate read täienesid 44 inimese võrra
KIIDAME HEAD INIMEST! Vabatahtlike merepäästjate read täienesid 44 inimese võrra

KIIDAME HEAD INIMEST! Vabatahtlike merepäästjate read täienesid 44 inimese võrra

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVabatahtlike merepäästjate read täienesid möödunud nädalal 44 inimese võrra ja praeguseks on Eestis kokku 238 tunnustatud merepäästjat.

Seekordsed vabatahtliku merepäästja tunnistuse saajatest 30 tegutsevad Tallinna Vabatahtlikus Merepäästes, kuus on Watergratt Pirita liikmed, neli Lahemaa Merepääste Seltsist, kaks Juminda Poolsaare Seltsist ning Noarootsi Tuletõrjeseltsist ja Karala Vabatahtlikust Tuletõrje Seltsist mõlemas üks.

“Tallinna Vabatahtlik Merepääste, kelle read täienesid 30 merepäästja võrra, on võtnud eesmärgiks navigatsioonihooajal sõita Vanasadamast välja 15 minutiga. Seega on Tallinna lahele oodata vabatahtlikelt merepäästjatelt täiendavat tuge,” ütles PPA merepääste juhtivpiiriametnik Raul Ilisson. Ta märkis, et see peaks rõõmustama lahel liiklejaid ja ka kolleege merevalvekeskusest, sest ühingu katkematu valmisolek võimaldab vabatahtlikke kaasata merepäästetöödele ööpäevaringselt.

Kokku on PPA-ga sõlminud tsiviilõigusliku lepingu merepäästetööde korraldamiseks 33 ühingut, milleks on Lääne prefektuuril 13 ühingut, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 102; Põhja prefektuuril 13 ühingut, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 99; Ida prefektuuril kuus ühingut, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid 27 ja Lõuna prefektuuril üks ühing, neis tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid kümme.

Sel aastal on PPA kaasanud vabatahtlikke merepäästjaid hädasolijate abistamisele 28 korral, koostöös on abistatud 75 inimest. Valdavalt on olnud need juhtumid, kus merehätta on jäädud kas tehnilise rikke või madalikule sõidu tõttu ja abi on vajatud pukseerimisel.

Head Uudised GoodNews