1. Avaleht
  2. Film
  3. Kilmi film jõuab kinno
Kilmi film jõuab kinno

Kilmi film jõuab kinno

Jaak Kilmi täispikk dokumentaalfilm „Minu spioonist isa“ („My Father the Spy“) hakkab jooksma kinos Artis. Peale menukaid esilinastusi Tartus ja Tallinnas jõuab Eesti-Läti-Saksamaa-Tšehhi kaastootmises sündinud film ka 30. augustil kinolevisse.

„Minu spioonist isa“ on film külma sõja spioonimängudest, mis jätsid asjaosalistele armid kogu eluks. Loo keskmes on tüdruk, kes saab 1978. aastal võimaluse sõita New Yorki külla Nõukogude Liidu diplomaatilisel missioonil isale. Ootamatult avastab ta end aga suurriikide luuremängude keskelt ja peab tegema valiku, mis lõikab ta igaveseks ära eelmisest elust.

Arhiivimaterjale, vaatlevat dokki ja taaslavastusi kasutades taaselustab film 1970. aastate lõpu külma sõja atmosfääri. Filmi on põimitud ootamatult uude ja tundmatusse maailma sisenenud noore naise isiklikke kogemusi.

Film on üles võetud Ameerika Ühendriikides, Lätis ja Saksamaal.

„Minu spioonist isa“ režissöörid on Jaak Kilmi ja Gints Grube, operaator Aigars Sermukšs, helilooja Janek Murd. Produtsendid Gints Grube (Mistrus Media), Jörg Bundschuh (Kick Film), Julietta Sichel (8Heads Productions) ja Jaak Kilmi (Pimik). Filmi levitab Syndicado Film Sales.

Head Uudised GoodNews