1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Klassikatähtede teise saate võitis Silvia Ilves
Klassikatähtede teise saate võitis Silvia Ilves

Klassikatähtede teise saate võitis Silvia Ilves

Klassikatähed Silvia
Silvia Ilves

Tänases Klassikatähtede saates astusid viimast korda publiku ette kõik kaheksa võistlejat, žürii ja televaatajate häälte liitmisel osutus 2. saate parimaks tšellist Silvia Ilves.

Seekord võeti lisaks žürii ja televaatajate hääletele arvesse ka kontserdivooru põhjal kogutud hääled ning eelmises saates antud hääled. Saatest tuli lahkuda Merike Heidelbergil (vioola).

Žüriis jagasid sel korral hinnanguid Juhan Tralla, Triin Ruubel ja Andres Mustonen. Žürii liikmete tänase saate edetabelit juhtisid taas pianistid: Kristiina Rokashevitch ja Sten Heinoja. Merike Heidelbergi väljalangemine oli neile kõigile väga ootamatu. Juhan Tralla sõnul on väga rõõmustav, et selline vioolamängija on peale kasvamas. Tralla kiitis saates ka Merikese loomulikku musikaalsust ja tooni. Merikese fännid saavad teda aga kuulda juba 6. aprillil kell 15 Estonia kontserdisaalis toimuval Lõunakontserdil.

Žürii liige Triin Ruubel: “Kui esialgu arvasin, et võistlejate pingerida on selgelt välja joonistunud, siis tänane saade seda arvamust muutis. Täna nägi paljusid varasemast musikaalsemas olukorras ja oli üllatajaid.”

Žürii liige Andres Mustonen “Positiivne, et sellised noored on olemas. Oli väga liigutav kuulda siin seda noort emotsiooni – lõpuni ei ole see veel küll viimistletud, aga rõõm, et see on olemas!”

Žürii liige Juhan Tralla: “Tänavune hooaeg tundub osalejate poolest varasemates tugevam. Saate format on ennast tõestanud ja see täidab äärmiselt vajalikku rolli meie meediamaastikul.

2. saate esitusi saab järelvaadata Klassikatähtede kodulehelt.

Järgmisel pühapäeval, 27. märtsil kell 18.40 astuvad noored Klassikatähed žürii ja televaatajate ette koos tuntud muusikutega, kellega kohtutakse alles saates.

Finalistide galakontsert ERSO-ga Olari Eltsi dirigeerimisel toimub Estonia kontserdisaalis 20. aprillil.

Publikusse registreerumine ja lisainfo telekonkursist “Klassikatähed 2016” leiab SIIT.

Osalejate tegemisi ja saadetes toimuvat jälgib saate Facebooki lehelt.

Head Uudised GoodNews