1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. “Kodutunde” hooaja avasaade aitab vaprat vanaema
“Kodutunde” hooaja avasaade aitab vaprat vanaema

“Kodutunde” hooaja avasaade aitab vaprat vanaema

Kodutunne, 1. saade (01 (1)Täna kell 20:30 alustab Kanal 2 menusaade “Kodutunne” uut hooaega. Saatejuht Anneli Lahe külastab perekond Vilmsit, kus vanaema Maimu hooldab abikaasa Antsu ja ratastoolis lapselaps Annikat. See perekond on pidanud taluma rohkem, kui keegi kanda suudaks.

Tapa vallas Karkusel elab perekond Vilms. Juba 26 aastat on vanaema Maimu
hoolitsenud oma haige lapselapse Annika eest, kelle elu on möödunud ratastoolis.
Vanaisast, kes on üle elanud seitse infarkti, tänaseks enam füüsilist abi ei ole ja nii peabki Maimu kõigega üksi toime tulema.

Kodutunne, 1. saade (01 (4)Annika, kes sündis enneaegsena ja kesknärvisüsteemi kahjustusega, oli kõigest 12aastane, kui tema ema Ene sai autoõnnetuses surma. Annika isa jäi leseks ja nii ulatasid talle abikäe tema enda vanemad. Tänaseks on vanaisa aga suure osa oma jõust kaotanud ja ka Annika on suureks sirgunud. Kuna majas puudub veevärk, on vanaema Maimule Annika hooldamine iga päevaga aina raskem.

Kas on see kokkusattumus või saatuse sõrm, et “Kodutunne” jõudis siia õuele just päeval, mil oli Annika ema surma-aastapäev? Vähemalt Annika kaotusvalu leevendab usk, et just ema saatis “Kodutunde” nende perele appi. “Kodutunne” ei saa parandada hingehaavu, küll aga saab pakkuda paremaid elamistingimusi, mis vanaema koormat kergendaks.

“Kodutunde” uus hooaeg alustab Kanal 2s täna kell 20:30, vahetult enne krimisarja “Viimane võmm”.

[iframe src=”http://kanal2.ee/video/lonelyPlayer?videoid=19806&pid=0&skin=1″ height=”350″ width=”450″ frameborder=”0″]

Head Uudised GoodNews