1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. KOKKAMISHUVILISTELE! Uus veebisari Samsung Dream Chef otsib osalejaid
KOKKAMISHUVILISTELE! Uus veebisari Samsung Dream Chef otsib osalejaid

KOKKAMISHUVILISTELE! Uus veebisari Samsung Dream Chef otsib osalejaid

Alates tänasest saab kandideerida uude rahvusvahelisse noorte kokandusvõistlusesse Samsung Dream Chef ehk Unistuste kokk. Kokasaatesse on oodatud osalema kõik 15-28-aastased noored, kel on kirg toidu ja toiduvalmistamise vastu. Uus sari jõuab veebi juba septembris.

“Samsung Dream Chef aitab noortel kokandushuvilistel täide viia oma eesmärke põnevas toidumaailmas. Meie sooviks on anda osalejatele võimalus õppida Baltimaade parimatelt kokkadelt ja oma oskusi ning teadmisi toiduvaldkonnas arendada,” sõnas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma. “Kes teab, võib-olla leiame saatest järgmise Eesti, Läti või Leedu tippkoka?”

Uus kokandusvõistlus on kolme Balti riigi ühisettevõtmine, kus parima koka tiitli nimel hakkab osalema ühtekokku 12 toiduhuvilist, ühest riigist vastavalt neli noort. Igas saates tuleb läbida kohtunike poolt ette antud ülesandeid ning panna oma oskused proovile erinevates vahevõistlustes. Sooritusi hindavad kolme riigi toiduspetsialistid.

Eesti kokandusmaastikku esindab Konteineri üks omanik, Aasia toitude eskpert ja kokaraamatu autor Aaro Lode. Lätist on kokkajatel abiks Arturs Taškans, kohaliku populaarse restorani Rocket Bean Roastery kokk. Leedu kohtunikuks on aga toiduarmastaja ja kohalikele noortele mõeldud toiduakadeemia ellukutsuja Linas Ginaitis.

“Samsung Dream Chef kokanduslikust mõõduvõtmisest on osalema oodatud kõik noored, kellele meedib toit. Pole oluline, kas ollakse kokkaja, küpsetaja, lihtsalt gurmaan, toidublogija või toidu pildistaja, sest kui kirg toidu vastu on olemas, tasub kindlasti end proovile panna,” selgitas Aaro Lode, keda Samsung Dream Chef võistlusel osalema oodatakse.

Samsung Dream Chef kokasaatesse kandideerimiseks tuleb kodulehel dreamchef.eu kirjutada lühike motivatsioonikiri ja saata pilt ühest enda valmistatud roast. Avaldusi võetakse vastu 13.-28. juunini 2017. Auhinnafond on väärt kokku üle 6000 euro. Iga riigi individuaalvõitja saab auhinnaks 1500 eurot ning üldvõitja veel lisaks 1500 eurot ja võimaluse läbida kahenädalane praktika mõnes hinnatud restoranis.

Saade hakkab eetris olema juba sügisel TV3 Plays ning on kolme Balti riigi ühisettevõtmine.

Samsung Dream projekt on aidanud ellu viia noorte unistusi ka varasemalt. Eelmise aasta kevadel viidi ellu kahe noore muusikaline unistus, kus ühel avanes võimalus laulda koos Liis Lemsaluga ning teisel teha Liisile muusikavideo. Sügisel võeti ette moeunelmate täitmine, kui üks noor neiu sai Kristjaana Mere juhendamisel õppida modellindust ning astuda üles modellina Kuldnõela laval. Teine, disaineriametist unistav noor sai aga mentor Liina Steini käe all disainida Liis Lemsalule esinemiskleidi ning minikollektsiooni, mida esitleti Kuldnõela afterparty’l.

Head Uudised GoodNews