1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KORD OLGU MAJAS! Politsei Positivusele suundujatele: reeglid selgeks ja dokumendid kaasa!
KORD OLGU MAJAS! Politsei Positivusele suundujatele: reeglid selgeks ja dokumendid kaasa!

KORD OLGU MAJAS! Politsei Positivusele suundujatele: reeglid selgeks ja dokumendid kaasa!

Foto: Politsei- ja Piirivalveamet
Foto: Politsei- ja Piirivalveamet

Selle nädala lõpus toimub Eesti piiri lähedal Salacgriva linna lähedal muusikafestival Positivus, kuhu sõidavad Läti politseinikele appi ka kolleegid Eestist.

Selleks, et festival ilma sekeldusteta mööduks, tuleb osalejatel leida aega tutvuda Positvuse festivali kodukorraga, mis on inglisekeelsena saadaval ürituse kodulehel. Kuigi festivalil on Eesti politseiametnikud, kelle ülesanne on hätta sattunud kaasmaalasi aidata ja vajadusel tõlgi rollis olla, ei tähenda see seda, et külastajatele nende teadmatust kohalikest seadustest või kehtivast kodukorrast lihtsamini andestataks. Seega probleemide vältimiseks tuleb ennast kurssi viia festivali ootustega külastajate käitumisele. Kindlasti pööravad Läti korrakaitsjad sarnaselt varasematele aastatele rõhku narkootikumide leviku ja tarvitamise tõkestamisele.

Läti poole suunduvatel kaasmaalastel peab olema kaasas ID-kaart või pass. Sõidukiga festivalile minejatel peab kindlasti olema kaasas juhiluba ja sõiduki registreerimistunnistus. Läti kolleegid Eesti ID-kaardi abil juhtimisõigust ei tuvasta. Soovitavalt võiks kaasas olla ka roheline kaart, mis liiklusõnnetuse korral hõlbustab asjaajamist.

Kaasa võetud dokumentide ja väärisesemete turvaline hoidmine on äärmiselt oluline. Jätke koju sularaha ja dokumendid, mida teil kindlasti vaja ei lähe. Kaasa võetud dokumente hoidke alati enda lähedal. Sama kehtib ka väärisesemete ja hinnalise tehnika kohta. Kõik üleliigne tuleks jätta koju ja telkidesse väärtuslikke esemeid jätta on ohtlik.

Salacgriva ümbruses on kehtestatud mitmeid liikluspiiranguid, mis puudutavad ennekõike parkimist ja kiirust. Neist tuleb kinni pidada ja arvestada, et Läti politsei suhtub kõikidesse rikkumistesse täie tõsidusega. Seega planeerige oma sõidud ajaliselt nii, et olete arvestanud liiklustakistuste ja kiirusepiirangutega. Varuge aega ja jälgige ajutisi liiklusmärke. Neile, kes festivalile minna ei plaani, soovitab Läti politsei sõita Eesti või Riia poole Limbaži linna kaudu. Ümbersõidud on tähistatud.

Mõlema riigi politseinikud soovivad kõigile positiivseid festivalielamusi.

Head Uudised GoodNews