1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUNINGLIK HEITLUS RIIAS! King of Kings – võitmatu tüdruk Andra, paarisekundivõitleja Rain ja parimat matši teinud Markko
KUNINGLIK HEITLUS RIIAS! King of Kings – võitmatu tüdruk Andra, paarisekundivõitleja Rain ja parimat matši teinud Markko

KUNINGLIK HEITLUS RIIAS! King of Kings – võitmatu tüdruk Andra, paarisekundivõitleja Rain ja parimat matši teinud Markko

King of Kings - võitmatu tüdruk Andra, paarisekundivõitleja Rain ja parimat matši teinud Markko
Foto: KOK World GP 2015 in Riga

Nädalavahetusel Lätis Riia Arenal toimunud sarja Kings of Kings K1 võistlusel kinnistas Andra Aho endale “võitmatu tüdruku” tiitli, võites pikas heitluses Alena Mishchuki ning sai oma kümnendast matšist 10nda võidu. Rain Kärkinen lõpetas esimese fight’i kiiresti vastast põrmustades ning Markko Moisar peetud matši hinnati õhtu ilusaimaks võitluseks.

“Vastane oli tugev ja kogenum ning matš oli tasavägine,” rääkis Andra. “Ise olin natuke liiga passiivne ja oleksin võinud rohkem töötada. Läksin pigem vasturünnakute peale välja ja kogusin low kick’idega punkte. Tegelikult tundsin ennast ringis väga hästi ja ootan huviga järgmisi võistlusi, mis toimuvad juba kahe nädala pärast.”

Treener Kevin Renno täpsustas, et kahe nädala pärast Sparta spordiklubis toimuval võistlusel on Andra vastas tugev soomlanna, kes on samuti Alena Mishchuki võitnud. “Minu silmis on Andra parim võitleja, tema oskuste ja sihikindluse juures me kuuleme temast veel jätkuvalt,” lisas treener.

Rain Kärkineni fight Jevgeni Aleksejevi vastu osutus ülilühikeseks ja pilbastavaks – kiires heitluses sai eestlase vastane jalaluumurru ja viidi areenilt kanderaamiga minema. Rain ise arvab, et kuna Jevgeni võttis kaalus kaheksa-üheksa kilogrammi alla, oli ta väsinud ja kurnatud ning see sai arvestatavale vastasele saatuslikuks.

“Ta oli tugev ja kiire vastane ning ma olin sellega arvestanud. See oli Jevgeni poolt ebaõnnestunud löök,” rääkis taipoksija. Teine fight ühe Moldovast pärit võitlejaga lõppes paraku Rainile endale ninaluumurruga ning punktikaotusega.

Kevin Renno selgitas, et nii kiire kaalulangus, nagu Jevgeni Aleksejev tegi, toimub vee arvelt organismis ja see teeb võitlejale teda kurnates karuteene.

King of Kings - võitmatu tüdruk Andra, paarisekundivõitleja Rain ja parimat matši teinud Markko2
Foto: KOK World GP 2015 in Riga

Markko Moisar sai eriauhinna parima matši eest, milleks on reis kahele Hispaaniasse. Markko vastaseks oli temast kogenum itaallane, kuid eestlane võitis punktidega ning kahe taipoksija superheitlus tunnistati selle õhtu meelierutaivamaks ja üheks nauditavamaks matšiks.

Kevin Renno lisas, et Riias oli kohal suur hulk eestlastest fänne ja meeleolu oli superülev. Eestlaste tiimis oli seitse võitlejat mitmest klubist, kellest Markko ja Rain tegid kaasa mitu fight’i, teistel oli üks heitlus kindla vastasega. Rain Kärkineni hinnangul oli Riias tasemel korraldus.

Riia Arena saali rahvast täis toonud võitlusele järgneb sügisel King of Kingsi uus, tõenäoliselt suurejoonelisem üritus Tallinnas Saku Suurhallis ning Kevin Renno loodab ka seal näha palju pealtvaatajaid.

King of Kings on hetkel Euroopa kuumim ja enimvaadatuim K1 sari, mida kannavad üle paljud maailma tuntud spordikanalid.

Head Uudised GoodNews