1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. KUULA SAADET I Joel Juht “Ausad mehed” podcastis: tasuta lõunad on olemas ainult siis, kui tahad kehva tulemust!
KUULA SAADET I Joel Juht “Ausad mehed” podcastis: tasuta lõunad on olemas ainult siis, kui tahad kehva tulemust!

KUULA SAADET I Joel Juht “Ausad mehed” podcastis: tasuta lõunad on olemas ainult siis, kui tahad kehva tulemust!

Podcasti “Ausad mehed” tegija ja kirjanik Chris Kala vestles sellel korral saates Joel Juhiga, kellest ilmus hiljuti ka raamat “Joel Juht. Võitlus EI-vastustega”. Joel on mitme näo ja ametiga spordientusiast, kes on lõpetanud noorsootöötaja eriala ning on valitud korduvalt Tallinna Linna poolt üheks parimaks noorsootöötajaks.

Joel ja tema meeskond on korraldanud Camp of Hip-Hop laagrit juba 17 aastat järjest, ning samuti on ta mitmel korral korraldanud tänavakultuurifestivali JJ-Street Baltic Sessionit. Peamiselt tuntakse Joeli tantsija ja koreograafina, kes on tegelenud tänavatantsukultuuri edendamisega Eestis alates 1993. aastast.

Saates võetakse ette erinevad teemad nagu näiteks ettevõtlus, lapsevanemaks olemine, liidriks ja juhiks olemine, mõtteline tugevus ehk mindset-i pool, maratonid, sport, saavutamine ja elus ei-vastustega võitlemine ning toime tulemine.

Tegemist on tasulise episoodiga, mis tähendab et kuulamiseks on umbes 50 minutit kogu saatest. Täispikkuses saate kuulamiseks tuleb olla ”Ausad mehed” podcasti tasuline kuulaja.

KUULA SAADET!

Head mõtted Joelilt:

  • Pidev infomüra ja -külluse sees olemine on lapse ja nooruki arengu nihkesse ajanud. Lisaks ei oska lapsed selles infotulvas orienteeruda, eristada õiget valest ega mõelda oma peaga.
  • Minu kõige suurem õppetund ettevõtluses on olnud raha küsimine. Kui keegi küsib, kas ma teenin millegagi raha, siis ma ütlen – jah, teenin.
  • Ma olen saanud kasvatuse, oskuse teistest lugu pidada ja põhimõtted, mida järgida: ära tee nõrgematele liiga, ära valeta ega varasta, ole oma ettevõtmistes ja kavatsustes aus, proovi inimesi aidata nii palju, kui saab (aga ära aita neid, kes ei soovi abi).
  • Kui inimesed oskaksid teha rohkem konkreetsemaid, EI ja JAH otsuseid – mitte midagi ebamääraselt vahepealset – oleks neil elus kõike ka tunduvalt rohkem.
  • Positiivse maailmapildi päriselt läbi tunnetamine on oluline edukaks saamisel. Teiseks ajaga kaasas käimine – see on vajalik ka lapsevanemaks olemisel, ei tohi manduda. Kolmandaks distsipliin. Ole algatusvõimeline ja tee ise asju teoks!
  • Tasuta lõunad on olemas ainult siis, kui sa tahad kehva tulemust.
  • Kõige vabam inimene maailmas on prükkar: tal pole arveid, kohustusi, ta lihtsalt elab ära, on nagu vaba lind.
Head Uudised GoodNews