1. Avaleht
  2. Muusikud muusikast
  3. Lisa Jennyfer Benita: isa korraldatud jõulukontserdid on meie eludesse nii palju rõõmu toonud
Lisa Jennyfer Benita: isa korraldatud jõulukontserdid on meie eludesse nii palju rõõmu toonud

Lisa Jennyfer Benita: isa korraldatud jõulukontserdid on meie eludesse nii palju rõõmu toonud

Lisa Jennyfer Benita sõnab, et tema jaoks on jõulud aeg olla tänulik kõige imelise eest, mis meile antud on. Veeta kvaliteetset aega koos pere ja sõpradega, lauldes, tantsides, tehes koos süüa ning nautides iga sekundit. Lisaks sellele on tema isa Dave Benton koos perega korraldanud iga aasta jõulutuure, mis on Eesti rahvast rõõmustanud. See aasta on eriline selle poolest, et täna toimub Kaarli kirikus viimane kontsert, mille Benton ise korraldab.

Jõulud aeg olla tänulik kõige imelise eest, mis meile antud on.

Kontserdid on toonud ellu palju rõõmu

Lisa sõnab, et tema õde Sissi Nylia Benita laulis juba enne, kui ta rääkida oskas, siis Lisa alustas laulmist umbes 5-aastaselt, kuid põhikoolis eelistas siiski tantsimist. Viimastel aastatel on ta aga hakanud laulmisega tõsisemalt tegelema.

Lisa jaoks on isa korraldatud tuurid kõige lemmikumad asjad, mida nad perega koos on teinud. “Isa jõulukontserdid loovad selle õige jõulutunde ning sellepärast ta neid läbi aegade korraldanud ongi. Ta armastab muuta inimeste elusid paremaks ning need jõulukontserdid on üks tema viisidest seda teha, ta armastab iga hetke sellest. Ning isegi kui tuleb ette raskemaid olukordi, trumpab lõpptulemus ning see imeline protsess need negatiivsed olukorrad üle,” räägib ta. Ta tõdeb, et tuuride korraldamise lõpetamine tähendab isa jaoks kindlasti vähem stressi, kuid mingi osa temast on kindlasti veidi kurb.

“Need kontserdid on meie eludesse nii palju rõõmu toonud ja on olnud viis veeta üksteisega aega ning anda tükike meie rõõmu ka publikule. Aga me kindlasti veedame edaspidi rohkem aega koos, läbi muusika ning kokkamise ja veel palju huvitavaid asju tehes,” räägib ta.

Küsimuse peale, kas ta on ehk ise mõelnud isa tuuride korraldamisega jätkata, sõnab Lisa, et pole veel arutanud jõulukontsertide edaspidist korraldamist, aga kunagi ei tea. “Mina naudin iga lisahetke, mida saan õega laval jagada,” tõdeb ta.

Need kontserdid on meie eludesse nii palju rõõmu toonud ja on olnud viis veeta üksteisega aega ning anda tükike meie rõõmu ka publikule.

Siiras ja võimas

Eredaimaks mälestuseks jõulutuuridelt peab Lisa seda, kui and esinesid 10 aastat tagasi Vanemuises. “Ma tol ajal kartsin meeletult laval laulmist (tegelikult kardan ikka veel, aga nüüd oskan end paremini vaos hoida). Ning sellepärast otsustas mu isa teha mulle nalja täpselt enne laulu alustamist,” meenutab ta. “Seal ma siis seisin, sadade inimeste ees, mikrofon käes, lahinal naerdes ja ma ei suutnud lõpetada. Ning selle asemel, et mind maha rahustada, otsustas isa veel naljatada ning lõpuks naeris kogu saal kaasa. Kuid taaskord lõi see nii tugeva sideme publikuga, nagu oleksime kõik sõbrad ja oli palju mugavam ning turvalisem laulda.”

Lisa usub, et viimane kontsert tuleb siiras, hinge tõstev ning võimas. “Meie erilisus peitubki selles armastuses, mida me lauldes jagame üksteise ja publikuga. Esitame laule, mis on kõlanud nende 20 aasta jooksul isa kontsertidel, kuid ka uuemaid imelisi laule,” räägib ta.

Küll aga plaanib pere kindlasti rohkem koos esineda ja laulda, sest see on nende viis koos aega veeta. Järgmine suurem projekt on Eesti Laul 2021, kus Sissi esineb enda lauluga “Time”, mis on samuti pereproduktsioon.

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews