1. Avaleht
  2. Muusika
  3. Merelaulud jõuavad Ravila parki Marko Matvere ja Peep Rauni esituses
Merelaulud jõuavad Ravila parki Marko Matvere ja Peep Rauni esituses

Merelaulud jõuavad Ravila parki Marko Matvere ja Peep Rauni esituses

7. juulil kell 19.00 toimub Nõmmel järjekordne Ravila pargi kontsert. Parimate merelauludega on lavale oodata Marko Matveret koos Peep Rauniga.

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri kutsub kõiki nõmmelasi ühiselt südasuvist õhtut veetma. „Taaskord oleme oma armsasse Ravila parki kutsunud kaks andekat Eesti muusikut. Neljapäevane kontsertkava koosneb kaasakiskuvatest merelauludest, mille tausta on Marko Matvere juba pikalt uurinud. Seetõttu on lisaks meeleolukale kontsertelamusele oodata ka põnevaid uusi teadmisi,“ rääkis linnaosavanem.

Kõige ilusamad, romantilisemad ja lõbusamad merelaulud on pärit 19. sajandist – purjelaevanduse hiilgeajast. Marko Matvere ja Peep Raun viivad oma kontserdikülastajad romantilisele muusikarännakule just sellesse aega, kus laevad olid puust ja mehed rauast.

Marko Matvere on näitleja, laulja ja lavastaja. Ta lõpetas 1990. aastal Tallinna Konservatooriumi lavakunstikateedri XIV lennu. Seejärel asus ta näitlejana tööle Tallinna Linnateatris, kus töötas kuni 2004. aastani ning pärast seda on tegutsenud vabakutselisena. Marko Matvere on ansambli Väikeste Lõõtspillide Ühing solist.

Peep Raun on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias koorijuhtimist ning muusikapedagoogikat. Lisaks sellele on ta töötanud Vanalinnastuudios näitlejana ning olnud kultuurikorraldaja. Praegu tegutseb Peep Raun peamiselt sündmuste korraldajana nii pulmavanema, konferansjee kui ka muusikuna.

Selle hooaja Ravila pargi kontserdid said alguse 14. mail linnaosade päeval. Head huumorit ja muusikat täis kontserdi andsid Jaagup Kreem ja Ott Lepland. Teine kontsert toimus 9. juuni õhtul, kus väiksel ja hubasel Ravila pargi laval astusid üles Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld.

  • Ravila park asub aadressil Ravila 13, kuhu võimalusel soovitatakse minna jalgsi või jalgrattaga.
  • Kontserdid on publikule tasuta.
Head Uudised GoodNews