1. Avaleht
  2. Muusika
  3. KUULA RAADIO ELMARIT I Artjom Savitski uus lugu „Foorid“ räägib segastest inimsuhetest
KUULA RAADIO ELMARIT I Artjom Savitski uus lugu „Foorid“ räägib segastest inimsuhetest

KUULA RAADIO ELMARIT I Artjom Savitski uus lugu „Foorid“ räägib segastest inimsuhetest

Elmari hommikujutus käis külas muusik Artjom Savitski, kes rääkis, et laulu sõnade eest vastutab bändi 5 MIINUST liige Põhja-Korea, kes tuli fooride idee ja kollase tule metafoori peale. Mida kõnealune metafoor siis endast kujutab?

Foto: Valeria Melnikova

„Fooril on teadagi kolm põhilist tuld – punane, kollane ja roheline. Antud loos käib jutt naisterahvast, kes saadab oma teisele poolele segaseid signaale ehk siis kollast tuld. Mees ei saagi aru, mida ta tegema peaks – kas peaks naise juurde tagasi pöörduma või suhtest minema kihutama. Mees on väga segaduses ja ootab naiselt kindlalt foori tuld, kas siis punast või rohelist, aga mitte kollast,“ selgitas Artjom. „Suhtlemine on suhte juures kõige tähtsam osa. Esiteks oma paarilisega rääkimine ja mingil määral reeglite paikapanemine. Tuleks rääkida, mis sinu jaoks on suhtes okei, millised on sinu piirid suhtes ja mis meeldib, mis mitte. See on suur kompromisse mäng, aga kui sa ei ole selleks valmis, siis ära mine suhtesse,“ lisas ta.

Foto: Valeria Melnikova

Muusik on varasemalt öelnud, et tal on väga hea meel, et leidis enda kõrvale õiged inimesed muusikat tegema. Kuidas ta aga õiged inimesed ära tundis? „Õiged inimesed on siis, kui nad on huvitatud koostöö tegemisest. Väga palju on sellist asja, et saame inimestega kokku ja räägime, kuid asjad ei jõuagi edasi,“ lausus Artjom.

Tänapäeval kui suurem muusika tegemine toimub läbi interneti, siis mida arvab Artjom – kas on omavahel vaja üldse kokku saada? „Inimestevahelist keemiat on läbi interneti suhteliselt keeruline edasi anda. Mulle endale meeldib, kui olen inimestega koos samas ruumis ja suhtleme vahetult ning anname edasi päris emotsioone. Minu jaoks toimib see paremini. Kui oled ruumis kohal, siis võtad ehk asju samuti tõsisemalt,“ leidis ta.

Foto: Valeria Melnikova

Lisaks muusika tegemisele tekkis Artjomil koroona ajal kõrvale ka sotsiaalmeediatöö – ta alustas TikTokiga ja on kasvatanud enda sotsiaalmeedia fännibaasi 2 aastaga 42 000 jälgijani. Kuidas muusik selle väljundi enda jaoks avastas? „TikTok sündis mul täiesti kogemata. Aastal 2020 kui meil olid esimesed isolatsioonikuud ja kõik kodus istusime, siis mingil hetkel tekkis hetk, kus meelelahutust jäi väheseks. Tõmbasin TikToki alla ja vaatasin, et väga lahe, mida inimesed kõik korda saadavad. Mõtlesin, et prooviksin ise ka ja postitasin oma esimese video. Üllatuslikul kombel levis see päris hästi ja sain aru, et ma ei ole TikToki rongist maha jäänud. Võtsin endale eesmärgiks, et teen igal nädalal ühe video ja kokkuvõtvalt on mul päris hästi läinud,“ rääkis Artjom intervjuus.

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews