1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. MIDAGI TEISTMOODI! Kannelseelikute ja Ringhold’i kontsert Genialistide Klubis
MIDAGI TEISTMOODI! Kannelseelikute ja Ringhold’i kontsert Genialistide Klubis

MIDAGI TEISTMOODI! Kannelseelikute ja Ringhold’i kontsert Genialistide Klubis

kannelseelik105. veebruaril esineb Genialistide Klubis ainulaadne kantavatel pillidel esinev ansambel Kannelseelikud ja neid toetab eksperimentaalse bluusi duo Ringhold.

Kannelseelikud on nii unelev kui tantsuline, teatraalne kooslus kahest kannelseelikust ja löökpillidest. Kannelseelikud on 2 vasest koonuselist keelpilli, millel ühel on 90 keelt ja teisel 45 keelt. See on kogu maailmas ainulaadne kantav koonilise vormiga keelpilli.

Kannelseelikutel musitseerivad Anett Demjanov ja Marita Lumi rearanžeerides rahvalikke- ja omalugusid. Ühtlasi on see Hooandja toel välja antud plaadi “Seeliku Sees Sümbioos” esitlus Tartus.

Kannelseelikuid toetab Ringhold, eksperimentaalse bluusi duo Raplamaalt. Ringhold on Põhjamaise urinaga bluus ja selle muusika kõla on eklektiline ja intiimne – ta tuleb kuulajale väga lähedale.

Ringhold

Koosseis on pikaajalise improvisatsioonilise muusika kogemusega, mis võimaldab tuua kuulajani üks parasjagu lonkav bluusielukas. Tegemist on peamiselt autoriloominguga, kuid et rännak ajas tõliselt õnnestuks on repertuaari haaratud ka mõned märgilised standardid. Ringholdi moodustavad jazz-rocki ja eksperimentaalse improvisatsiooni taustaga kitarrist Kalle Tikas, kelle teekond muusikuna algas ansambli BF (Beggars Farm) koosseisus. Eleonora Tikas on eksperimentaalse hääle-improvisatsiooni taustaga laulja.

Kannelseelikud Terevisioonis – “Kaksikvibratsioon”

Ringhold – Baby Please Don’t Go, live

https://youtu.be/3Qq85XtbXvM

Genklubi 05.02.16

Head Uudised GoodNews