1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Muusik Artjom Savitski soengu taga on alati staarjuuksur Lauri Pedaja
Muusik Artjom Savitski soengu taga on alati staarjuuksur Lauri Pedaja

Muusik Artjom Savitski soengu taga on alati staarjuuksur Lauri Pedaja

Fotod: Rasmus Kooskora

Iga muusik teab, et lisaks heale lauluhäälele on oluline ka see, et esineja näeks igati hea välja. Artjom Savitskis moodustab kõik see ühe meeldiva ja suurepärase koosluse, millele annab lisa veel ka muusiku alatine lõbus olek. Kuidas aga suudab Artjom alati sarmikas ja hea väljanägemisega olla? Tema soengu eest näiteks hoolitseb juba 9 aastat staarjuuksur ja näitleja Lauri Pedaja. Alljärgnevalt räägib Artjom oma juustehooldusvahendite kasutamise harjumustest ja Lauri tutvustab selle taustal ka algava hooaja trende.

Artjom, stiilne soeng on artisti imidži üks olulisemaid detaile. Kui tihti peate juuksuris käima?

Selleks, et soeng jääks püsima, püüan juuksurisse jõuda vähemalt 1 kord kuus. Kuigi ma hetkel kasvatan juust, siis sellegipoolest eelistan külgede pealt ennast korda teha. Samuti värskendan iga kord ka juuksevärvi.

Miks just Lauri Pedaja juures ja mitu aastat olete tema klient?

Enne Laurit polnud mul isiklikku juuksurit. Käisin tihti seal, kus juhtus ja tulemus oli ka vastav – nii kuidas juhtus. Mäletan, et veel kooli ajal läksin juuksurisse Brad Piti pildiga ja palusin konkreetset soengut. Juuksur veel rahustas töö tegemise ajal, kui ma juba vaikselt kulmu krimpsutama hakkasin, et saame sulle täpselt samasuguse tulemuse ja veel ägedamagi. Tulemuseks sain ma kantpea ja võib-olla juuksuri arust oligi see tõesti äge, kuid karvavõrdki mitte sarnane sellega, mida ma tahtsin. Läksin suht õnnetult minema. Ühesõnaga, pärast seda hakkasin ma otsima isiklikku juuksurit ja kuna olime Lauriga mingites seltskondades tutvunud ning sõber juba käis tema juures, siis oli lihtne temaga kontakti võtta. Nüüdseks olen Lauri juures käinud pea 9 aastat ja tulemusega iga kord rahule jäänud. Ta saab aru, mida ma tahan, oskab soovitada ja vahel mind hulludest mõtetest ka tagasi lükata. Tal on hea maitse ning ta jagab trendist matsu, seega võtan teda kuulda. Ja no kõigele lisaks on ta ka mu väga hea sõber.

Lauri saab aru, mida ma tahan, oskab soovitada ja vahel mind hulludest mõtetest ka tagasi lükata

Milliseid juuksehooldus vahendeid kasutate?

Viimasel ajal kasutan juuste sättimiseks Osise sufleevaha, mis jätab pikkade juuste puhul sellise hästi mõnusa õhulise ja “tuulest viidud” look’i. Šampoonidest eelistan Goldwelli ja Bed Headi tooteid.

Mida enim hindate Lauri töös?

Seda, et ma ei pea kunagi tulemuses pettuma. Ta on kiire ja teeb oma tööd kvaliteetselt.

Lauri töös ei pea kunagi pettuma. Ta on kiire ja teeb oma tööd kvaliteetselt

Artjomi soenguga ühele poole saanud Lauri Pedaja annab selgitusi, millega võiks ja peaks arvestama iga endast lugupidav mees. Aga… kas selle suve potisoeng ikka kutsub mehi eksperimenteerima? Lauri jätkab moeselgitustega.

Lauri, mis Artjomi juustega tehtud sai?

Artjomile sai tehtud korrapärane hooldus ja toonisime kunagi ammu värvitud juukseotsad natukene külmemaks ära, et ei oleks seda uriinikollast varjundit küljes. Artjomi lõikusega on sellised lood, et plaan on kasvatada natukene ja siis millegi uuega välja tulla (seda sõjaplaani praegu ei avalda).

Millised on algava suve hooaja trendikad meestelõikused?

Nutke või naerge, aga vana hea 90-ndate potisoeng is back. Selle aasta suurimaks meeste trendiks ongi potisoeng, kas siis keskelt lahuga või loomulikult langev. Teiseks on teemas see, et undercut`ide pealaele tehakse sisse keemiline lokk.

Nutke või naerge, aga vana hea 90-ndate potisoeng is back.

Mis on eeloleval hooajal kindlasti out?

Kindlasti on totaalne ja täielik out hairtattoo. Kui sellega ringi siiberdad, siis võib jääda mulje, et oled ajamasinast välja astunud.

Sellel hooajal on kindlasti totaalne ja täielik out hairtattoo

Kliendile soengut valides arvestad kindasti peakuju ja näojoontega. Kui palju pead arvestama kliendi elukutsega soengu lõikamisel?

Arvestada tuleb tõesti miljoni pisiasjaga, kuid mida kauem töötad, seda loomulikumalt see kõik tuleb, võiks isegi öelda, et persetunnetuse pealt. Eks seda, mis soengut kellegile lõigata saab, näeb ära juba siis, kui inimene salongi uksest sisse astub, kogu tema oleku, riiete ja eelneva soengu põhjal. Kliendid muidugi mainivad ka, et a la ma olen jurist, palun ära retsi pane, aga õnneks on hetkel Eestis tänavamood väga undercut`iline ning see on väga klassikaline ja soliidne lõikus.

Kui aldis Eesti mees on kasutama soengu tegemise vahendeid, et lõikus oleks ka kodustes tingimustes perfektne?

Siin võib öelda nüüd nii, et kuni 25-aastased tegelevad ja möllavad täiega. Nad ostavad häid viimistlusvahendeid, õpivad kuidas kasutada fööni ja harja. Vanuses 25+ on natukene keerulisem ja rohkem ollakse mingites eksiarvamustes kinni, et mees ei pea kasutama viimistlusvahendeid jne. Loomulikult on ka minu klientide seas erandeid. Minu käe alt läbi käivad mehed reeglina ikka hoolitsevad oma lõikuste eest ka peale minu toolist lahkumist. Kui ma näen tänaval, et nad ei hoolitse, siis saavad puid alla mu käest.

Kliendid muidugi mainivad ka, et a la ma olen jurist, palun ära retsi pane, aga õnneks on hetkel Eestis tänavamood väga undercut`iline ning see on väga klassikaline ja soliidne lõikus.

Kui palju armastab Eesti mees juuksuri tooli istudes eksperimenteerida?

Laias laastus mitte. On ikka vana hea, et alt 3 ja pealt 6 millimeetrit, kuid jällegi ma olen väga õnnelik juuksur, sest mu klientuur annab mulle päris palju vabadust ja lubab katsetada. Üldiselt, mis puutub Eesti meeste juustesse, siis tulevik on hele nagu talle tagumik. Minnakse kaasa trendidega ja mehed hoolitsevad enda eest järjest rohkem. Eks ole ka arusaadav, kui ikka näed, et noored tulevad peale ja pakuvad tihedat konkurentsi, siis ei pruugi enam elukogemusest piisavalt abi olla ja peab ka natukene vaha pealaele mäkerdama.

Artjomi suvi on väga tegusalt alanud ja eelmisel nädalal tõi ta kuulajate ette oma uue singli “Suvi jälle käes”, mille ta on loonud kahasse Kenneth Rüütliga ja koos nad selle ka esitavad.

VAATA VIDEOT!