1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Muusikavideote festivalil selgus Eesti parim muusikavideo
Muusikavideote festivalil selgus Eesti parim muusikavideo

Muusikavideote festivalil selgus Eesti parim muusikavideo

10. märtsil toimus Valga raudteejaamas teine Eesti muusikavideote festival, mille raames pälvis Eesti parima muusikavideo tiitli Jarek Kasari feat. Saara Kadaku “Mina jään ellu”, režissööriks Almondi Esco. Eripreemia sai Würffeli “Breathe”, režissööriks Sohvi Viik. Publik hääletas oma lemmikuks A-Rühma “Mingi kukk on mu BMWs”, mille režissöör on Sander Allikmäe.

Festivalile laekus 91 muusikavideot, millest režissöör Rao Heidmetsa juhitud eelžürii valis välja 42, mis pääsesid festivali kavasse. Esitatud video pidi olema valminud aastal 2017 või 2018 ning ei tohtinud ületada kaheksat minutit. Hinnati muusikat, ideed ja teostust.

Festivali žürii, kuhu kuulusid Hardi Volmer, Peep Pedmanson, Henri Aruküla ja eelmise aasta festivali võitja Ingel Vaikla, valisid parimaks Jarek Kasari feat. Saara Kadaku “Mina jään ellu”, mille režissöör on Almondi Esco. Esikoha videos “Mina jään ellu” kohtub animatsioon nukufilmiga ning see on avalöök Hollywoodi staari, Youtube tähtede ja Päästeametiga koostöös valmivale animeeritud mängufilmile Danger Island. Eripreemia sai Würffeli “Breathe”, mille režissöör on Sohvi Viik. Rahva lemmikuks hääletati A-Rühma “Mingi kukk on mu BMWs”, režissööriks Sander Allikmäe.

Festivali tuli nautima sadu inimesi, mõlemad saalid olid rahvast täis. Otseülekannet sai jälgida Internetis. Peale autasustamist esines Liis Lemsalu & Bänd ning ajalooline Valga raudteejaam muutus ööklubiks, kus järelpidu kestis varahommikuni.

Teine Eesti muusikavideote festival sai rohkelt positiivset tagasisidet nii külalistelt kui režissööridelt. Tunti rõõmu, et festivali ekraanidel näidati paljusid kodumaiseid muusikavideoid, mis ilma festivalita oleks nägemata jäänudki. Ning et imeilus ajalooline Valga raudteejaam leidis taaskord suuremat kasutust.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews