1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. NAISTE AUKS! Erinevate põlvkondade muusikud panevad naistepäeva puhul laululilled õitsema
NAISTE AUKS! Erinevate põlvkondade muusikud panevad naistepäeva puhul laululilled õitsema

NAISTE AUKS! Erinevate põlvkondade muusikud panevad naistepäeva puhul laululilled õitsema

naiste auksNaistepäeva järelkajana esinevad kolmel päeval kolmes linnas neli tuntud ja väga tuntud muusikut — Tallinnas, Tartus ja Pärnus toimuvad naistepäeva galakontserdid, kus oma paremaid laule esitavad Boris Lehtlaan, Mait Maltis, Karl Madis ja Artjom Savitski ning lauljaid saadab ansambel Karavan. Kõik laulud on pühendatud kallitele naistele ja kontserdi kokkuvõtvaks nimetuseks on päevakohaselt “Laululilled”.

Kontserdil esinevad koos erinevate põlvkondade muusikud — kui Artjom Savitski tähistab alles viiendat lauluaastat, siis vanameistrid Boris Lehtlaan, Mait Maltis ja Karl Madis on estraadilaval esinenud 40 -50 aastat. Kahel mehel on sel aastal ka juubelid — Mait Maltis sai 23. veebruaril 65-aastaseks, Boris Lehtlaan aga saab 27. märtsil 70.

Vanim ja staažikam lauluseltskonna liige Boris Lehtlaan ütleb, et tema päevad on praegu tihedalt sisustatud — hiljuti esinesid vanema põlvkonna lauljad Mati Nuude mälestuskontserdil ja märtsis on tal tulemas järjest 8 kontserti. Vanameister on nõutud esineja ja kui teda esinema kutsutakse, siis pole keeldumisest juttugi. “Laululillede” kontserdil lubab ta esitada naistepäevaga seotud armastuslaule.

Noorema põlvkonna esindaja Artjom Savitski kohta ütleb Boris, et kuigi ta eriti telekat ei vaata, siis seda noort meest on ta jälginud superstaarisaatest saati ja Artjom meeldib ka tema tütrele. “Artjom on noor ja andekas, ta ei häbene lihtsaid laule laulda, las ta laulab vanemate meestega kaasa,” muheleb vanameister.

Artjom Savitski ütleb, et kutse sai ta Tellissaare kontserdikorraldajate perekonnalt, kes selliseid tuure Eestis korraldab — ka Artjom on koos Luisa Värkiga nende kaudu kevadkontserte teinud. “Vello pakkus nüüd selle tuuri välja ja ma olin kahe käega nõus, sest veteranlauljatelt on mida õppida. Inimene õpib kogu elu ja ma saan neilt õppida, kuidas publikuga suhelda, kuidas nendega koos proove teha, nemad on ju terve elu laval olnud,” räägib noorim artist. “Inimesed, kes tahavad minu laule kuulda, tulge meie kontserdile, minu laule tuleb ka, ma esitan oma uue singli, paar naistepäevalugu ja venekeelseid laule. Kuna muusikat on kontserdil seinast seina, siis ma võib-olla tasakaalustan sellist nostalgilisemat kava.”

“Laululillede” kontserdid on suurepärane võimalus näidata oma kallimatele oma hoolivust, need toimuvad 9. märtsil Tartus Vanemuise Kontserdimajas, 10. märtsil Tallinnas Salme Kultuurikeskuses ja 11. märtsis Pärnu Kontserdimajas, kõigis paigus algusega kell 19. Eraldi kontsert antakse ka naistepäeval, 8.märtsil kell 19 Aruküla Rahvamajas. Piletid hinnaga 13.50€ kuni 19.50€ on müügil Piletilevis ja Statoili jaamades.

Vaata ka esinejate tuntumaid lugusid!

Boris Lehtlaan – Tüdruk

Mait Maltis – Tule lähemale

Karl Madis – Mul meelde jäi su keha

Artjom Savitski – Vihma kätte jäänud

VAATA VIDEOKUTSET!

Laululilled

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews