1. Avaleht
  2. Muusika
  3. NOËP VS GAMEBOY TETRIS I Kes võitis suurejooneline muusikalise mõõduvõtu?
NOËP VS GAMEBOY TETRIS I Kes võitis suurejooneline muusikalise mõõduvõtu?

NOËP VS GAMEBOY TETRIS I Kes võitis suurejooneline muusikalise mõõduvõtu?

Laupäeva õhtul toimus Unibet Arena Blackboxis suurejooneline muusikaline mõõduvõtt, kus kaks fantastilist artisti, NOËP ja Gameboy Tetris, panid end proovile nii, nagu ei kunagi varem! Eesti esimese Red Bull SoundClashi tiitli võitis seekord publiku tahtel Gameboy Tetris.

Foto: Rasmus Kooskora

Mõlemad muusikud kinnitasid enne üritust, et on väljakutseks valmis ning siht on üks: panna aplausimeeter enda kasuks tööle! Nimelt just publiku reaktsioon oli ju see, mis otsustas lõpuks, kellele läksid punktid ning kes väljus duellist võitjana. Eestimaa vägevamat showd juhtisid multitalendid Kristel Aaslaid ja Eleryn Tiit.

Foto: Timo Müürsepp

Esmakordselt Eestis toimunud Red Bull Soundclash on ainulaadne muusikasündmus, kus erinevates voorudes näeme muusikuid katsetamas rolle, milles me neid mitte kunagi varem varem näinud pole. Kuna õhtuks oli lubatud ka palju üllatusi, siis juba soojendusringis tõi NOËP esimese üllatusena lavale armastatud laulja Karl Killingu.

Esimeses voorus kaverdasid artistid endale isikupärasel moel mõnd tuntud laulu. Looks oli igihaljas “Pärlipüüdja” ja Gameboy Tetrise versioonis sellest loost astus lavale ka loo originaalesitaja Karl Madis. Selle vooru võitis Gameboy Tetris.

Foto: Timo Müürsepp

Teises voorus “The Takeover” võeti ette konkurendi laulud ja esitati neid omas võtmes. NOËP alustas hittlooga “New Hights”, mida jätkas metal-noodil Gameboy Tetris koos külalisega Soomest, kellel nimeks Seksikäs-Suklaa.

Gameboy Tetrise hitt “Maakas” tuli esitusele koos viimase sõprade Clicherik & Mäx’iga. Hiti võttis poole pealt üle möödunud aastal Eesti Laulu konkursil fänne võitnud bänd Meelik, mille üks liikmetest on ka NOËP isiklikult ja teise vooru võitiski just tema.

Kolmandas voorus „Special Round“ sai alguse metsik sõit läbi artistide muusikalise universumi! NOËP esitas oma loo “Fk This Up” ning üllatusena liitus temaga muusikapala esitama  ka üks õhtujuhtidest – Kristel Aaslaid. Gameboy Tetris ühendas selles voorus jõud selliste tuntud nimedega nagu DJ Philgood ja Eleryn Tiit, esitades Gram-Of-Fun’i pala “Thrills”. Vooru võitjaks taas NOËP.

Neljas voor kandis nime “The Clash”. NOËP pani uude ja veelgi kiiremasse võtmesse oma hiti “Outcha Name?” – külalisesinejana tuli seda bängerit lavale esitama ka Daniel Levi Viinalass. Gameboy Tetris tõi selles voorus lavale taas Seksikäs-Suklaa ja kodumaise reggae-bändi Angus – koos esitati pala nimega “Jano”.

Foto: Rene Lutterus

Sellele vastas NOËP värske versiooniga oma loost “Young Boy”. Gameboy Tetris pani vastu aga palaga “Soolane värska“, tuues rahva ette ka teise armastatud räppari – Villemdrillemi. Vooru võitis Gameboy Tetris.

Viimane voor “Wild Card” keeras aga kõik, mida fännid mõlemast artistist teadsid, täielikult pea peale, sest lavale tulid ka nende sõbrad. NOËPi hitt “Rooftop” sai uue hingamise koos näitleja Franz Malmsteniga, kes demonstreeris laval lisaks oma vokaalsele võimekusele ka ennenägematuid tantsusamme. Gameboy Tetris tõmbas peo käima koos Nubluga, esitades loo “Kuhu kadus Sten”.

Foto: Rene Lutterus

Suurima üllatusena kasutas NOËP oma õhtu viimases esituses tema Red Bull SoundClashi vastase Gameboy Tetrise vokaali. Lugu “Idüll” kõlas lausa nii hästi, et Gameboy Tetris oli sunnitud tunnistama: seda kuulates sulas isegi tema süda.

Emotsioonidest tulvil õhtu lõpetasid Gameboy Tetris ja Nublu hitiga “Für Oksana”. Viienda vooru võitjaks tuli Gameboy Tetris, mis tähendab, et Eesti esimese Red Bull SoundClashi võitjaks valis publik just tema!

Red Bull SoundClashi värske tšempion Gameboy Tetris tunnistas, et talle pole võit veel päriselt kohale jõudnud. “Olen tegelikult päris šokis! Väga vinge! See on nii ootamatu!” kirjeldas mees oma emotsioone. “Mulle tundus, et esinemine sujus nii hästi, et võit võib koju tulla. Inimesed reageerisid ja käis see mõte läbi küll, et vau – äkki ongi nii!” lisas muusik. Duelli kõige vingemaks esituseks peab Gameboy Tetris oma versiooni legendaarsest “Pärlipüüdjast”: “See kukkus ikka hästi välja!”.

Foto: Rene Lutterus

Ka NOËPi valdavad emotsioonid olid peale lõppenud lahingut positiivsed. “Tunne on ülikõva! Tõesti, väga hea!” sõnas ta. Kõige vägevam hetk tänase õhtu juures oli tema jaoks siis, kui sai Kristel Aaslaidiga lava jagada. “See lõpp koos leekidega – mul olid külmavärinad,” tunnistas muusik. Kas NOËP oleks tulevikus uuesti nõus Red Bull SoundClashil osalema? “Kui Red Bull kutsub! Never say never (Ära iial ütle iial)!”

Head Uudised GoodNews