1. Avaleht
  2. Festival
  3. Olav Ehala ja Jaan Pehk esinevad Autovabaduse puiesteel viipetõlkega
Olav Ehala ja Jaan Pehk esinevad Autovabaduse puiesteel viipetõlkega

Olav Ehala ja Jaan Pehk esinevad Autovabaduse puiesteel viipetõlkega

Tartus Autovabaduse puiesteel saab nautida kahe armastatud muusiku kontserti viipekeelse tõlkega: viipekeelne tõlge on nii sel reedel toimuval Olav Ehala kontserdil kui ka Jaan Pehki ülesastumisel järgmisel neljapäeval.

Ehalaga on 23. juulil laval Tartu Noortekoor. Kontserdil mängitakse publikule Olav Ehala teada-tuntud laule, aga ka vähem kõlanud teoseid. Muu hulgas tulevad ettekandele helilooja mitmed harva esitatud a cappella laulud. Kõlavad „Vana harjutus“, „Eesti, mu südame sünnimaa“, „Laulu sünd“, „Laul inimlikkusest“, „Lambalaul“, „Vaikuse laul“, „Vaid see on armastus“ (solist Meelis Pihlap), „Uuesti, uuesti“, „Röövlite laul“, „Vana mehe laul“ ja „Kodulaul“. Laulude sünnilugusid kommenteerib autor ise. Kontserti juhatab Tartu Noortekoori peadirigent Markus Leppoja. Kontsertmeistri ja solistina astub üles helilooja ise.

“Tartu 2024 Puiesteemuusika” kontserdisarjas astub 29. juulil üles Jaan Pehk ehk Orelipoiss. Jaan Pehki looming on ainulaadne ja ta on koostööd teinud väga paljude muusikutega, kirjutanud muusikat filmidele, tõlkinud luuletusi ja kirjutanud oratooriumi.

Viipetõlgid esitavad mõlemal kontserdil eesti viipekeeles publikule kõik laulud ja vahetekstid.

Autovabaduse puiesteel jäi tänu pandinõudesüsteemile esimesel nädalal kasutamata ligikaudu 4500 ühekordset nõud.

Head Uudised GoodNews