1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. OSALE PEREPÄEVAL ENERGIA AVASTUSKESKUSES! Päev on pühendatud valgusele, fotole ja iluteadusele
OSALE PEREPÄEVAL ENERGIA AVASTUSKESKUSES! Päev on pühendatud valgusele, fotole ja iluteadusele

OSALE PEREPÄEVAL ENERGIA AVASTUSKESKUSES! Päev on pühendatud valgusele, fotole ja iluteadusele

Foto: Annika Haas Allikas: Energia Avastuskeskus
Foto: Annika Haas
Allikas: Energia Avastuskeskus

Energia avastuskeskus ja BuduaarTEEN kutsuvad perepäevale “Avasta iluteadus”. 16. mail kell 11 kuni 19 toimuva perepäevaga tähistab Energia avastuskeskus rahvusvahelist valguse aastat. Esitletakse keskuse uusi töötube, toimub pop-up teadusteater, BuduaarTEEN jagab meeneid ja üllatusi, soovijaid pildistab staarfotograaf, kohal on meikarid ning muusikat teevad Tabasalu muusikakooli lapsed.

Valgus on osa füüsikast, mida on vaja teada, kui on soov fotol hea välja näha. Perepäeval saab vastused küsimustele: kuidas erinevat värvi valguskiir fotole erineva emotsiooni loob, mis juhtub kui valgust ja värve segada või kuidas peab valgus modellile langema, et hea foto saaks?

Töötoas “Mis on minu kosmeetikakotis?” uurime ultraviolettvalguse abil erinevaid kosmeetikatooteid. Töötoas “Vahutab! Vahutab?” räägime mullidest, veest ja pindpinevusest. Töötuba toetab Orto. Terve päeva jooksul toimuvad pop-up teadusteatrietendused avastuskeskuse valguse ja optika näitusel. Lisaks saab keskuse pileti olemasolul tasuta vaadata vägevat planetaariumifilmi „Tähetolm ja Päikese pere“ ning jälgida välgudemonstratsiooni.

Kell 12.00-16.00 on kohal staarfotograaf Kristi Kamenik. Kõigile soovijatele saadetakse nende foto ja poseerijate vahel loositakse välja kolm Energia avastuskeskuse logoniga pika varukaga moodsat T-särki. Nõu annab meigikoolitaja, soovijatele tehakse make-up, väikestele huvilistele näomaalingud. Kuigi see teema huvitab ilmselt enam tüdrukuid on päev põnev ka poistele.

Perepäeval on ka muusikalised vahepalad Tabasalu muusikakoolilt. 11.20 toimuva planetaariumifilmi “Tähetolm ja Päikese pere” juhatavad sisse “Maa ja taeva laulud” Tabasalu kammerkoorilt. Kell 12.00 musitseerivad staatikademonstratsioonil akordionist ja saksofonist. Kell 12.10 kõlavad Tabasalu kammerkoori “Kevadised lood” keskuse peasaalis.

Ajakiri Buduaar jagab meeneid ning soovijatel on võimalus osaleda avastuskeskuse loteriis, kus loosi lähevad väärtuslikud keskuse meened (ka moekad logonitega T-särgid). Iga loos võidab.

Rahvusvahelise valguse aasta kohta saab lähemalt lugeda SIIT!

Energia avastuskeskus pakub loodus- ja täppisteadustele pühendatud avastamisrõõmu enam kui 130ne interaktiivse eksponaadi ning põnevate lisaprogrammidega. Keskuse asutajateks on Eesti Energia AS, AS Tallinna Soojus, Tallinna linn ja Tallinna Tehnikaülikool.

Täpsemat kava vaata SIIT või Facebookist!

Head Uudised GoodNews