1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. PALJU HUVITAVAT! Raamatukogud tähistavad Tallinna päeva
PALJU HUVITAVAT! Raamatukogud tähistavad Tallinna päeva

PALJU HUVITAVAT! Raamatukogud tähistavad Tallinna päeva

raamatukogu2Tallinna päeva puhul toimub hulgaliselt põnevaid üritusi nii keskraamatukogu peamajas kui ka haruraamatukogudes.

Tallinna Keskraamatukogu peamaja (Estonia pst 8) lugemissaalis korraldatakse 15. mail koolitus, mis tutvustab huvilistele Tallinna e-teenuseid ja www.tallinn.ee erinevaid võimalusi  (lisaks ka www.eesti.ee keskkonna e-teenuste kasutamine).

Suurt osa linna teenustest saab kasutada e-kanalite vahendusel: ID-kaardi abil; e-mailiga või mõne registri vahendusel. Populaarsemad teenused on näiteks ühistransport, sünnitoetus, elukoha aadressi muutmine, avaliku ürituse luba jpm – kõigest sellest räägitakse koolitusel lähemalt.

Laste-  ja noorteteenindus teeb Tallinna päeval Vilde teemalise kirjandusliku jalutuskäigu lastele ja noortele. Samuti toimuvad tegevused raamatukogus ees, sh Tallinna teemaliste koomiksite joonistamine parimatele tööde premeerimisega.

Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) toimub kell 15 algklassidele korraldatud Tallinna päevale pühendatud joonistamise ja meisterdamise konkursi „Kevad kõnnib mööda linna…“ võitjate autasustamine, esitamisele tuleb ka nukuetendus “Sipsik”.

Kadrioru raamatukogu korraldab lastele viktoriini ja Tallinna teemalise meisterdamise. Laagna raamatukogu     kutsub külla Lasnamäe Vene Gümnaasiumi kolmanda klassi lapsed, kellele tehakse teematund Tallinna ajaloost. Raamatukogutunnis räägitakse Jaan Krossi raamatust “Mardileib” ja vaadatakse esitlust martsipani ajaloost. Samuti on raamatukogus võimalik lahendada teemakohased ristsõnu, tehakse viktoriine ning saab tutvuda Tallinna teemaliste raamatuväljapanekutega.

Mustamäe raamatukogud tähistavad Tallinna päeva ühiselt Männi pargis, kus korraldatakse algkooli klassidele Tallinna-teemaline üritus, parimatele auhinnad.

Männiku raamatukogu korraldab lugejate abiga fotonäituse oma koduümbrusest Männikust ja lasteürituse, mille raames tutvutakse koduümbrusega, pildistatakse ning hiljem tehakse arvutis esitlus. Nõmme raamatukogus toimub laupäeval, 16. mail teemakohane jututund ning hiljem lahendatakse mõistatusi/ristsõnu.

Paepealse raamatukogu ja raamatukogubuss Katariina Jee ühendavad jõud ja teevad Lasnamäel ühisürituse. Pelguranna raamatukogu korraldab Tallinna-teemalise mõistatamismängu, mille ülesannete lahendamine eeldab Koplis ja Pelguranna piirkonnas head orienteerumist, sest vastused leiduvad raamatukogu lähiümbruses. Küsimused on seotud meie kodulinnaga ja sisaldavad ka praktilisi ülesandeid ja  mõnda lihtsat meisterdust. Osaleda võib nii võistkond kui üksiküritaja, parimatele auhinnad.

Pirita raamatukogu korraldab lastele ristsõna ja küsimustiku ning noortele ja täiskasvanutele Piritat tutvustava teeõhtu. Torupilli raamatukogu korraldab Tallinna päeval ekskursiooni ja orienteerumise.

 

Head Uudised GoodNews