1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Pärnu Muusikafestival tähistab 10. juubelit
Pärnu Muusikafestival tähistab 10. juubelit

Pärnu Muusikafestival tähistab 10. juubelit

Pärnu Muusikafestival toob 10. juubeliks 16.-23. juulini suvepealinna säravad solistid Paavo Järvi Eesti Festivaliorkestriga ning Tõnu Kõrvitsa ja Mari Vihmandi uudisteosed.

“Pärnu Muusikafestival pole ainult kõrgetasemeline klassikalise muusika festival, mis toob kodupubliku ette maailmanimed. Festivali lahutamatuks osaks on noorte muusikute meistriklassid ja unikaalne festivaliorkester, mille mõju on kuulda muusikamajades üle ilma,” lausus festivali tegevjuht Kristjan Hallik ja lisas, et kümne aastaga on ehitatud üles oluline suhete- ja koolitusvõrgustik, mis toetab Eesti muusikaelu, seda nii muusikute kui ka publiku poolelt vaadatuna.

Juba aprillis on noortel muusikutel tähtajad registreerida end Järvi akadeemia meistriklassidesse, mis koosneb kolmest osast: dirigeerimis- ning keelpilli- ja puhkpillimängijatele mõeldud kursustest.

16. juulil on avakontsert, mis on pühendatud Ludwig van Beethoveni 250. sünniaastapäevale. Neeme Järvi juhatamisel astuvad üles Kalle Randalu ja Tallinna Kammerorkester. Esitamisele tulevad Beethoveni viis klaverikontserti.

18. juulil on eriprogramm “50 aastat Pärnu muusikafestivale” terve päev Pärnu ajaloolistes kontserdipaikades ja õhtul kontserdimajas, kus esinevad Pärnu Linnaorkester, Eesti Festivaliorkester, Järvi Akadeemia Noorte Sümfooniaorkester, Järvi Akadeemia Sinfonietta ja kammerkoosseisud.

Juubeli puhul on erakorraliselt kavas kolm Eesti Festivaliorkestri kontserti. 19. juulil on kavas Eesti Festivaliorkestri kontsert Paavo Järvi dirigeerimisel, kus üles astub Vene juurtega maailmanimi, viiuldaja Alena Bajeva. Esiettekandele tuleb Tõnu Kõrvitsa uudisteos. Erakorraliselt on juubelipidustuste raames kaks lõppkontserti, kus Paavo Järvi dirigeerimisel astub Eesti Festivaliorkester üles kahe tippsolistiga: 22. juulil Soome pianisti Olli Mustoneniga ja 23. juulil Šveitsi flöödimängija Emmanuel Pahudiga.

Muusikafestivalide ajaloost Pärnus on suveks valmimas ka raamat ja näitus ning toimub saate “Ööülikool Paavo Järviga” saate avalik salvestus festivaliprogrammi raames.

Head Uudised GoodNews