1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Pärnu teeb kummarduse Raimond Valgre ees
Pärnu teeb kummarduse Raimond Valgre ees

Pärnu teeb kummarduse Raimond Valgre ees

Pärnus tuleb taas helilooja Raimond Valgre loomingule pühendatud suur kontsert, kus tema muusikat esitavad Eesti rahva tänased lemmikud, kelle tavarepertuaari Valgre looming aga reeglina ei kuulu.

Laupäeval, 20. juulil Ammende Villa aias aset leidval kontserdil “Kummardus Valgrele” laulavad sel aastal armastatud helilooja laule Lenna Kuurmaa, Liisi Koikson, Vaiko Eplik, Juss Haasma ja Märt Avandi.

Kõik kontserdil kõlavad laulud on valinud välja esinejad ise, tõlgendades neid just nii, nagu neile meeldib, aga äratuntavalt valgrelikul moel. Enamik neist laulab Valgret tõenäoliselt suurel laval ainult sellel ühel kontserdil. Artiste saadab Urmas Lattikase ansambel.

16. korda toimuv “Kummardus Valgrele” on Pärnu suve oodatumaid ja populaarsemaid muusikasündmusi, kus läbi aastate on üles astunud suur osa Eesti lauljatest, lisaks ka laulvaid näitlejaid. Kontserdi eesmärgiks on meenutada 1930. aastate Pärnu kuurordi romantilist suvemeeleolu ning hoida ja väärtustada Raimond Valgre loomingut ka tänapäeval.

Head Uudised GoodNews