1. Avaleht
  2. Film
  3. Peeter Rebane “Tulilinnu“ Ameerika esilinastusest: publik lihtsalt aplodeeris ja aplodeeris!
Peeter Rebane “Tulilinnu“ Ameerika esilinastusest: publik lihtsalt aplodeeris ja aplodeeris!

Peeter Rebane “Tulilinnu“ Ameerika esilinastusest: publik lihtsalt aplodeeris ja aplodeeris!

Ameerika publik nägi filmifestivali Frameline raames esmakordselt Peeter Rebase romantilist põnevusfilmi “Tulilind” (“Firebird”).

“Seanss San Franciscos oli lubatud mahus välja müüdud: film esilinastus ajaloolises Castro kinosaalis 800 inimesele. Saime koos näitlejate Tom Prioriga ja Oleg Zagorodnõiga ka ise festivalil osaleda ja tõsielul sündinud filmi tausta külalistele avada. Kogu õhkkond oli super ja publiku vastuvõtt suurepärane,” rääkis Rebane linastusest, mille külaliste seas oli endine Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine koos abikaasa Janie Keeleriga.

Kõige enam võttis Peetrit sõnatuks peale filmi lõppu vallandunud kaheminutiline aplaus. „Meid kutsuti lavale, aga me ei saanud sõnagi rääkida, sest publik lihtsalt aplodeeris ja aplodeeris ja aplodeeris. See läks südamesse ja tegi uskumatult tänulikuks,” ütles Rebane.

Frameline on maailmas kõige kauem toimunud LGBTQ+ filmifestival, mis toimus esimest korda 1977. aastal. „Tulilind“ teenis festivaližüriilt äramainimise.

Nüüd on meeskond juba teel kohtumistele Los Angelesi levitajatega ja seejärel asutakse edasi Cannes’i poole. “Huvi filmi vastu püsib ülemaailmselt väga suur, iga nädal toob uusi kutseid festivalidele. Suve lõpuks oleme linastunud juba neljas maailmajaos,” lisas Rebane. Eestis jõuab “Tulilind” kinodesse hilissügisel.

„Tulilind“ on romantiline põnevusfilm, mille tegevus leiab aset 1970. aastatel Nõukogude Liidu okupeeritud Eestis. Reamees Sergei loeb kannatamatult demobilisatsioonini jäänud päevi, kui tema elu pöörab pahupidi lennuväkke saabunud kartmatu hävituslendur Roman. Uudishimust ajendatult kompavad Sergei ja Roman omavahelise sõpruse piire, kui nende ja baasiülema sekretäri Luisa vahel tekib ohtlik armukolmnurk.

Head Uudised GoodNews