1. Avaleht
  2. Muusika
  3. PÖÖRANE! Sepultura trummar annab Eestis doom-joogat
PÖÖRANE! Sepultura trummar annab Eestis doom-joogat

PÖÖRANE! Sepultura trummar annab Eestis doom-joogat

12. juunil toimub Tallinnas Sveta Baaris doom-jooga sessioon, mille viivad läbi Kamellia, produtsent Laima Leyton ja tema mees Igor Cavalera, kes on peamiselt tuntud kultusansambli Sepultura endise trummarina.

Viimaste aastate jooksul on doom-joogast kirjutanud mitmed mainekad väljaanded, nagu Vice, Vogue, Metal Hammer jpt. Sessioon ühendab omavahel klassikalised joogapraktikad ja raske muusikastiili nimega doom metal, mis on tuntud hüpnootilise ja psühhedeelse helispektri poolest. See on aeglane vinyasa-põhine joogapraktika, mis keskendub tugevalt taastavatele „passiivsetele“ yin’ile suunatud asenditele. Harjutades kõrvuti doom/drone-muusika saatel, mõjub muusika intensiivsus ergutava ja liikumapaneva jõuna. Samal ajal komplitseerib see harjutamise tempot, suudab leevendada pingeid ja seeläbi aidata kauem püsida yin-poosides.

“Paraku suured kontserdid ja tuurid pole veel võimalikud, aga vähemalt saab hakata korraldama väiksemaid intiimseid üritusi. Eriti hea meel on alustada hooaega niivõrd erilise sündmusega. Loome joogasessiooni ja kontserdikogemuselähedase atmosfääri, mida võib nautida nii joogafänn kui ka raskemuusika austajad,” sõnas agentuuri Damn Loud eestvedaja Roman Demtšenko.

Doom-jooga looja Kamellia Sara julgustab osalema ka algajaid. Joogamatte pakutakse kohapeal. Sessioon kestab 75 minutit. Üritusele müüakse vaid 30 piletit.

Head Uudised GoodNews