1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Portaal ”Teine ekraan” ühendab televisiooni ja interneti
Portaal ”Teine ekraan” ühendab televisiooni ja interneti

Portaal ”Teine ekraan” ühendab televisiooni ja interneti

Eile alustas tööd Eestis ainulaadne internetiportaal „Teine ekraan“, kus on ühendatud televisioon ja internet. Portaali avamine toimus kell 19 algavas Kanal 2 uudistemagasinis “Reporter”.

“Teine ekraan“ võimaldab televaatajatel kohe saate ajal saada lisainfot näiteks uudistesaates nähtu kohta aga vaataja ei pea enam piirduma ainult telekast antava infoga, vaid saab teema kohta rohkem teada, ise spetsialistile küsimusi esitada ja saate kohta arvamust avaldada,” räägib uue portaali idee autor Raivo Lugima.

Interneti otseülekande jaoks on ehitatud spetsiaalne stuudio, kus on loodud kõik võimalused vaatajatega aktiivseks suhtlemiseks. Stuudiosse saab Skype videokõnega sisse helistada, küsimusi saab esitada kodulehe vormi või kommentaariumi kaudu ning arvamusavaldused kuvatakse ekraanile Twitteri uudisvoost. „“Teine ekraan“ ei konkureeri telesaadetega, vaid pakub nende sisu kohta lisainformatsiooni ja võimaldab inimestel, kes vaatavad sama programmi, saate teemal arvamust avaldada ja omavahel suhelda,“ lisas Lugima.

Portaali kava on saadaval kodulehel, lisainfost huvitatud inimesed saavad portaalis toimuvate ülekannete kohta infot telesaadetest ja sotsiaalmeediast.

Möödunud aasta lõpus läbi viidud EMT ja Elioni tellitud Telekomi Trendide uuring näitab, et enamik vastanutest ei ole rahul lihtsalt telesaadete vaatamisega, vaid kaks kolmest televiisori vaatajast otsib TV jälgimise ajal ka lisainfot. Põhiliselt kasutatakse teleprogrammide täiendamiseks ja lisainfo hankimiseks nutitelefone, kuid ka tahvelarvuteid ja sülearvuteid.

Vaata videost, kuidas „Teine ekraan“ töötab ja kuidas saates kaasa lüüa.

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/tDQLHvXmgD4″]

Head Uudised GoodNews